Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve nepristojniji

Što sve možemo očekivati od mladih: Ne daju napojnice, ne pozdravljaju starije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne čini vam se, mlađe generacije jesu sve nepristojnije. Pokazala je to i studija. Manje je vjerojatno da će vas mlađi pitati za zdravlje, pozdraviti na ulici, dati vam napojnicu...

Istraživanje koje je provedeo YouGov na 1.000 osoba, a u generaciju mladi svrstava osobe između 18 i 34 godine, potvrdilo je podatke o kojima mnogi stariji već pričaju. Naime, manje je vjerojatno da će današnji mladi pozdraviti susjede ili pridržati vrata za starije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice

Također je manja vjerojatnost da će ponuditi piće radniku u kući nego što su to činili njihovi roditelji ili da će dati napojnicu.

>> Kako biste riješili problem nasilja među mladima?

Susjede ignorira gotovo 35 posto pripadnika ove skupine u usporedbi s 15 posto onih iznad 55 godina. Vjerojatnost da će sjedalo u javnom prijevozu ustupiti trudnoj ženi, manja je za 17 posto, a da će to učiniti starijoj osobi, 12 posto.

Dok 83 posto starijih od 55 godina kažu da bi radnicima koji su došli izvršiti popravak u kući ponudili piće, samo bi polovica mlađe generacije učinila isto.

Davanje napojnica još je jedna stvar po kojoj se mlađe generacije razlikuju od starijih. Vjerojatnost da ćete dobiti napojnicu od mlađih osoba je manja za 41 posto od vjerojatnosti da ćete je dobiti od starije osobe.

Psihijatar dr. Clive Sherlock kaže da su promjene u ponašanju dokaz da društvo postaje sebičnije i ima manje poštovanja. 'Ljudi su sada više opterećeni samima sobom i manje zabrinuti za druge ljude. Zajednice su više sklone prikupljanju materijalnog. To im je u pravilu važnije od zanimanja za zdravlje susjeda. Ljudsko poštovanje prema sebi je palo, a s tim pada i poštovanje prema osjećajima drugih ljudi', rekao je dr. Sherlock.

Dr. Sherlock to objašnjava sveprisutnom tehnologijom koja, tvrdi, ohrabruje ljude da brinu samo o sebi i slabo primjećuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene