Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Web stranica pomaže Islandskim parovima izbjeći incest.


U zemlji sa samo 300 tisuća stanovnika, velika je vjerojatnost da su ljudi koji se svide jedan drugome u srodstvu. Zbog nepostojanja prezimena prema 'zapadnom' modelu, zbrka je još veća.

Vezani članci Boris Milinčić Mladi Kninjanin Boris vodi bitku za život: "U oči su nam rekli da će ubrzo umrijeti... Ali iz klinike u Turskoj kažu - operacija je ipak moguća" Karlo Keretić treba pomoć za liječenje Karlo treba skupi tretman, obitelj je očajna: "Pomozite, naša sreća brzo se pretvorila u tugu i strah..."

Nakon što se muškarac i žena upoznaju prvo provjere jesu li u srodstvu. Web stranica  Íslendingabók , što u prijevodu znači 'Knjiga Islanđana', pomaže stanovnicima Islanda u ovom jedinstvenom slučaju.

Stranica naime predstavlja rodoslovnu stranicu na kojoj su pohranjeni podaci gotovo svih Islanđana. Postoji već gotovo desetljeće.

Stoga, kako bi izbjegli mogući incest, Islanđani moraju u stranicu utipkati svoje ime i ime potencijalnog partnera. Stranica zatim daje informacije o mogućim obiteljskim vezama između dvoje ljudi.

Ova web stranica sadrži informacije o većini Islanđana od 18. stoljeća i besplatna je za sve korisnike.