Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedan klik

Evo što pomaže Islanđanima u sprečavanju incesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Web stranica pomaže Islandskim parovima izbjeći incest.

U zemlji sa samo 300 tisuća stanovnika, velika je vjerojatnost da su ljudi koji se svide jedan drugome u srodstvu. Zbog nepostojanja prezimena prema 'zapadnom' modelu, zbrka je još veća.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada

Nakon što se muškarac i žena upoznaju prvo provjere jesu li u srodstvu. Web stranica  Íslendingabók , što u prijevodu znači 'Knjiga Islanđana', pomaže stanovnicima Islanda u ovom jedinstvenom slučaju.

Stranica naime predstavlja rodoslovnu stranicu na kojoj su pohranjeni podaci gotovo svih Islanđana. Postoji već gotovo desetljeće.

Stoga, kako bi izbjegli mogući incest, Islanđani moraju u stranicu utipkati svoje ime i ime potencijalnog partnera. Stranica zatim daje informacije o mogućim obiteljskim vezama između dvoje ljudi.

Ova web stranica sadrži informacije o većini Islanđana od 18. stoljeća i besplatna je za sve korisnike.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene