Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nećete pogoditi

Što dobijete kad uronite pištolj u vodu i ispalite hitac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko smo puta vidjeli u akcijskim filmovima kako meci pršte pod vodom i prijete protagonistima filma? Evo primjera koji će vam jasno dočarati što se događa s ispaljenim metkom pod vodom.

Andrew Tuohy, stručnjak za oružje, napravio je seriju testova s raznoraznim vatrenim oružjem pod vodom, a jedno od njih bio je i Glock 22. Tuohy je zaronio ruku s pištoljem u svoj bazen i ispalio hitac, a sve je snimio kamerom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze" Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

>> Testiran metak s procesorom koji može mijenjati putanju u letu

Metak pod vodom jedva prijeđe metar udaljenosti, prije nego li lagano potone na dno, prethodno stvorivši pravi vrtlog zračnih mjehurića, koji nestanu uzdižući se na površinu.

Zašto bi čovjek ispaljivao hice u vlastitom bazenu, sigurno se pitate? On na taj način skuplja ispaljena zrna i od njih izrađuje malena umjetnička djela, koja naziva 'taktičko cijeće'.

Otpor koji voda pruža metku, uzrokuje njegovu ekspanziju u savršenoj formaciji, koja podsjeća na olovne cvjetne listove. 'Koliko god ta zrna izgledaju lijepo, toliko su i bolna. Definitivno ne bih htio da me upuca takvo što', rekao je Tuohy, a prenosi Daily Mail.

Tuohy koristi raznorazno streljivo, kako bi postigao različite 'cvjetne' efekte. Neke od 'cvjetova' montirao je i na žicu, kako bi napravio i buket, a u samo središte postavlja i drago kamenje, kako bi postigao maksimalan efekt.

Pogledajte video nastanka 'taktičkog cvijeta'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene