Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrijeznila pijane miševe

Stiže tableta protiv pijanstva, djeluje TRENUTNO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su mrtvim pijanim miševima dali koktel metaboličkih enzima koji su ih gotovo trenutno otrijeznili. Premda je razvoj ovog preparata još u ranoj fazi, vjerojatno će biti dostupan u obliku pilule.

Za sve partijanere i ljubitelje dobre kapljice s američkog sveučilišta MIT stiže revolucionarna vijest. Znanstvenici su, naime, otkrili način kako se riješiti pijanstva u samo nekoliko minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro

>> 'Onaj tko zna piti, nek' pije cijeli život. Onaj tko ne zna nek' ni ne počinje'

Pod vodstvom profesora kemijskog i biomolekularnog inženjeringa Yunfenga Lua s UCLA-a i profesora biokemijske i molekularne biologije na Sveučilištu južne Kalifornije Chenga Jija izrađen je koktel metaboličkih enzima koji nevjerojatnom brzinom reducira učinak alkohola u organizmu. Koktel su dali pijanim miševima koji su u iznimno kratkom vremenskom intervalu došli sebi, kao da nisu popili ni kap alkohola.

Ipak, Daily Mail javlja da je razvoj ovog dugo iščekivanog preparata još u ranoj fazi i proći će neko vrijeme dok ne bude spreman za testiranje na ljudima. Yunfeng Lu napominje da bi u konačnici koktel mogao biti dostupan u obliku klasične pilule. Objašnjavajući način djelovanja koktela, Lu kaže da je to kao da u trbušnoj šupljini ili crijevima imate milijune stanica koje grade jetru.

Inače, isti tim znanstvenika radi i na lijeku protiv ćelavosti, no zasad nije sasvim jasno koliko su daleko odmakli u potrazi za rješenjem tog gorućeg problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene