Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatan i spektakularan video stiže iz Alicantea u Španjolskoj, a prikazuje oblak koji "guta" dio grada i brda poput kakvog dima od velikog požara ili neke mistične magle.


Lokalno stanovništvo zabrinulo se što je mogao biti uzrok tog prirodnog fenomena te se razvila prava debata. Oblak je snimljen kako prilazi preko plaže Albufereta te "guta" sve pred sobom, unatoč savršeno vedrom nebu, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Zdravstveni djelatnici, ilustracija Sumnja se na britanski soj koronavirusa: Preminulo 11 korisnika doma za starije Koronavirus u Španjolskoj, ilustracija Građani bijesni zbog cijepljenja vojnog generala preko reda: "Moj partner ima Alzeheimerovu bolest te je slijep. Jeste li vi važniji?"

Dio lokalnog stanovništva pretpostavio je kako se radi o dimu od požara, dok su drugi prizor uspoređivali s prizorima iz filmova apokalipse.

FOTO Veliki oblak smoga prekrio London

Video je na YouTubeu objavio lokalni stanovnik Antonio Carlos Soria Hernandez, a video je ubrzo postao viralan.

S druge strane, turisti i lokalno stanovništvo iz okolnih gradovana istoku Španjolske, govore o sličnim oblacima u Calpeu i Benidormu.

Fenomen je međutim objašnjen kao rezultat kontakta toplijeg zraka iz unutrašnjosti kopna s hladnim morem, pri čemu se stvara velik oblak.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook