Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dayko je služio sve dok ga nisu oborili iscrpljenost i dehidracija.


Dayko, četiri godine star labrador koji je ovih dana spasio najmanje sedam života, uginuo je od posljedica srčanog udara nakon što je više dana neumorno sudjelovao u potrazi za ljudima ispod ruševina u Ekvadoru.

Vezani članci Obitelj Božek Dodijeljeno prvih 16 rješenja za najam stanova: "Sretni smo, sada možemo normalno živjeti i sjesti za obiteljski stol" Gradonačelnik Milan Bandić nakon što su aktivisti prekinuli njegovu konferenciju za medije - 1 Bandić bi nakon potresa u Zagrebu gradio - metro: "Može koštati od 350 do 400 milijuna eura. To je samo 70 milijuna eura godišnje!"

Podsjetimo, državu smještenu u sjeverozapadnom dijelu Južne Amerike 16. travnja je pogodio razoran potres (7.8 magnituda) u kojemu je stradalo najmanje 650 osoba, a Dayko je poslan upravo tamo gdje je situacija bila stravična, u Pedernales.

Predivni je pas tamo pomagao sve do posljednjeg daha, međutim u petak ujutro su mu presudili iscrpljenost i dehidracija.

Fotografije objavljene na Facebooku svjedoče da su kolege iz vatrogasne postrojbe u kojoj je Dayko služio pokušale sve što je bilo u njihovoj moći da ga spase, ali i da je heroj u međuvremenu pokopan uz nazočnost svih pripadnika jedinice.