Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dayko je služio sve dok ga nisu oborili iscrpljenost i dehidracija.


Dayko, četiri godine star labrador koji je ovih dana spasio najmanje sedam života, uginuo je od posljedica srčanog udara nakon što je više dana neumorno sudjelovao u potrazi za ljudima ispod ruševina u Ekvadoru.

Vezani članci Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene'' Potres kod Petrinje Još jedan potres kod Petrinje, ovoga puta magnitude 2,6 po Richteru: "Tupi udarac i tutnjava", "Nagli trzaj, vrlo kratak"

Podsjetimo, državu smještenu u sjeverozapadnom dijelu Južne Amerike 16. travnja je pogodio razoran potres (7.8 magnituda) u kojemu je stradalo najmanje 650 osoba, a Dayko je poslan upravo tamo gdje je situacija bila stravična, u Pedernales.

Predivni je pas tamo pomagao sve do posljednjeg daha, međutim u petak ujutro su mu presudili iscrpljenost i dehidracija.

Fotografije objavljene na Facebooku svjedoče da su kolege iz vatrogasne postrojbe u kojoj je Dayko služio pokušale sve što je bilo u njihovoj moći da ga spase, ali i da je heroj u međuvremenu pokopan uz nazočnost svih pripadnika jedinice.