Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dayko je služio sve dok ga nisu oborili iscrpljenost i dehidracija.


Dayko, četiri godine star labrador koji je ovih dana spasio najmanje sedam života, uginuo je od posljedica srčanog udara nakon što je više dana neumorno sudjelovao u potrazi za ljudima ispod ruševina u Ekvadoru.

Vezani članci Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović volontira na Banovini Bivša predsjednica pridružila se volonterima na Banovini, u sisačkom Caritasu je sortirala donacije Krešimir Kuk, seizmolog Seizmolog poručuje: "Pravo je vrijeme da se počnemo opuštati od straha i psihoze"

Podsjetimo, državu smještenu u sjeverozapadnom dijelu Južne Amerike 16. travnja je pogodio razoran potres (7.8 magnituda) u kojemu je stradalo najmanje 650 osoba, a Dayko je poslan upravo tamo gdje je situacija bila stravična, u Pedernales.

Predivni je pas tamo pomagao sve do posljednjeg daha, međutim u petak ujutro su mu presudili iscrpljenost i dehidracija.

Fotografije objavljene na Facebooku svjedoče da su kolege iz vatrogasne postrojbe u kojoj je Dayko služio pokušale sve što je bilo u njihovoj moći da ga spase, ali i da je heroj u međuvremenu pokopan uz nazočnost svih pripadnika jedinice.