Nakon Švedske, Francuske, Španjolske, Poljske i Portugala, hrvatski spačekisti zaljubljenici, donose Svjetski susret spačekista 2019. u Hrvatsku

Galerija


 

Galerija

Članovi “Hrvatskog 2cv Citroen kluba” koji okuplja vlasnike i simpatizere spačeka, vrijedno rade na ovom projektu još od 2014. godine kada su se počeli pripremati za 21. svjetski susret spačeka u Poljskoj 2015., kako bi tamo u najboljem svjetlu predstavili Hrvatsku i pokušali osvojiti domaćinstvo 2019. godine. Tvrde kako su omiljeni među svjetskim spačekistima te da ih iz milja zovu “Ludi Hrvati”, a pobjedu su odnijeli s jednim jedinim glasom protiv i to zemlje koja je bila drugi pretendent za sljedeće domaćinstvo – Italije.

PR
PR

Vezani članci Nika Fleiss Bila je sportska zvijezda, a za Dnevnik Nove TV dala je svoj prvi politički intervju: "Nema ljepšeg mjesta nego što je Samobor. Odlučila sam početi mijenjati stvari" Nika Fleiss Bivša skijašica Nika Fleiss ulazi u utrku za gradonačelnicu Samobora: "Želim slušati sugrađane, ponudit ću im sebe"

Organizacijski Odbor Svjetskog okupljanja 2019.g. čini šarolika ekipa - “dečki” raznih godišta i raznih životnih poziva kojima je zajednička ljubav prema ovom besmrtnom automobilu. No osim ljubavi prema spačekima, dijeli ih i ljubav prema svojoj zemlji i zato ponosno ističu kako u srpnju 2019. godine, u Hrvatsku namjeravaju privući čak 4.000 spačeka iz cijelog svijeta te oko 10.000 stranih i barem još toliko domaćih gostiju.

PR
PR

Procjenjuju da će se u Samoboru za vrijeme događanja pojesti barem 100 tona hrane te popiti barem 30.000 litara pive, a kako su spačekisti vječni putnici i avanturisti, njihovo putovanje zasigurno neće stati u Samoboru, već će se mnogi otisnuti u druge krajeve zemlje. Prepoznali su ovaj potencijal i odgovorni ljudi u Gradu Samoboru, Turističkoj zajednici Grada Samobora, HTZ-u te u Ministarstvu turizma koji svi podržavaju ovaj hvalevrijedan projekt te ga svrstavaju među najvažnija događanja 2019. godine u Hrvatskoj.

PR
PR

Spačekistima je sve ovo vrlo važno, ali najvažnije od svega - što priča o spačeku ide dalje jer spačeki su njihova ljubav, pozitivna energija, životni stil i odraz slobode. Spaček je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih automobila svih vremena. Prodan je u gotovo 4 milijuna primjeraka i mada je ove godine napunio 70 godina, a proizvodnja zaustavljena 27.7.1990. u 4 sata popodne, spačekisti vjeruju da spaček nikada neće izumrijeti.

www.2cv.hr