Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenje u šumi

Snimljen iako smo mislili da je izumro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primat, za kojeg se više od šest desetljeća vjerovalo da je izumro, ipak postoji.

Istraživači središnje šume na Šri Lanki fotografirali su rijetkog primata za kojeg se mislilo da je izumro prije više od 60 godina, kažu iz londonskog Zoološkog društva. U Nacionalnom parku Horton Plains snimljena je životinja sa karakterističnim široko otvorenim očima i kratkim udovima. Voditelj istraživača, Saman Gamage rekao je da sisavac nije viđen više od 60 godina, sve dok 2002. jedan istraživač nije prijavio da je tijekom istraživanja šume ugledao njegove neobične oči.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Slika nije dostupna Obilne kiše i blatne bujice Poplave na Šri Lanki uzele dva dječja života

Upravo je taj podatak potaknuo istraživače da fotografiranjem potvrde postojanje životinje. Za tu se životinjsku vrstu vjerovalo da je počela nestajati iz svog staništa nakon nakon što su vođe britanskih kolonija u 19. stoljeću raskrčili velik dio šuma zbog plantaža kave i čaja. Pretpostavlja se da je većina tih životinjica živjela u manjim dijelovima šuma Šri Lanke. 'Oduševljeni smo što smo je uspjeli fotografirati i time dokazati da ona još uvijek postoji,' kažu iz Zoološkog društva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene