Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Postoje pravila

Smije li metal u mikrovalnu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Metal u pravilu može u mikrovalnu, ali dobro je držati se određenih pravila. A kako bi izbjegli probleme najbolje je držati onoga što su vas vjerojatno naučili - metal držite dalje od mikrovalne.

Stavljanje metala u mikrovalnu može biti opasno zato ne pokušavajte ovo kod kuće, upozorenje je na početku videa koji je na YouTube-u objavio Huffington Post. Međutim, priča se nastavlja tvrdnjom da unatoč onome što su vas vjerojatno učili metal ipak može u mikrovalnu. Ali naravno - postoje neka pravila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prestanite s konzumacijom Zbog mogućih komadića metala s polica se povlače kolači s kakaom, možete ih vratiti i bez računa Slika nije dostupna I toga ima Vatrogasci upozorili: "Molimo vas, nemojte stavljati maske u mikrovalnu, čak ni na kratko vrijeme"

Na početku dobro je napomenuti da sami uređaj u unutrašnjosti ima metalne dijelove. Pa zašto je onda metalno posuđe u mikrovalnoj tako velika stvar? Dakle, metal provodi elektricitet s tonom elektrona koji se slobodno kreću. Pojavljuju se iskre, a previše iskrenja može biti opasno.

VIDEO Mobitel u mikrovalnoj, što može poći krivo?

Želite li izbjeći iskre oblik metala je taj koji je važan. Ako metalni pribor koji stavljate u mikrovalnu ima oštre rubove ili je tanak uzrokovat će nevolje, objasnio je profesor fizike Louis Bloomfield. Oštri rubovi izazvat će iskre, a tanki pribor jako će se ugrijati.

To bi primjerice značilo da u mikrovalnu možete staviti žlicu, ali ne i vilicu.

Na kraju najjednostavnije i najsigurnije je pridržavati se pravila kojeg su vas ranije naučili - ne stavljajte metal u mirkovalnu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene