Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BESPLATNI NACIONALNI PROGRAM

Školu pametnih financija prošlo više od 2500 građana

PR
PR
U nešto više od šest mjeseci, otkako je Erste banka pokrenula besplatni nacionalni program financijske pismenosti - Škola pametnih financija, interni treneri banke održali su gotovo 200 radionica na temu upravljanja osobnim financijama diljem Hrvatske, koje je pohađalo više od 2600 građana.

Program koji uz radionice obuhvaća i interaktivnu videoedukaciju, namijenjen je svim zainteresiranim građanima u više od 20 hrvatskih gradova, s ciljem poticanja na usvajanje znanja i vještina iz područja upravljanja osobnim financijama, na promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom. Statistike pokazuju da oko 72% polaznika edukativnih radionica o upravljanju osobnim financijama čine žene, a njih gotovo 71% ima višu ili visoku stručnu spremu. Također, gotovo 85% polaznika potvrdilo je da ih je radionica potaknula na usvajanje nekih dobrih financijskih navika, poput vođenja budžeta, štednje, upravljanja potrošnjom i slično.

Jedna takva edukativna grupna radionica organizirana je i za zaposlenike dm-a koji su imali prilike upoznati se s jednostavnim alatima za planiranje i vođenje osobnih financija, svjesnim donošenjem potrošačkih odluka te jednostavnim metodama štednih navika. Osim za djelatnike poduzeća, škola, udruga i javnog sektora, za koje je održan već čitav niz radionica, radionica je kroz online prijavu dostupna i svim zainteresiranim građanima. Besplatne radionice za građane u prostorima banke u poslijepodnevnim satima trenutačno se održavaju u prostorima banke u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Bjelovaru, Puli, Zadru i Osijeku.

PR PR

IZJAVA Gordana Ambruš, trenerica Škole pametnih financija

„Čast mi je što sam održala radionicu za zaposlenike dm-a i uspjela ispuniti njihova očekivanja. Riječ je o izuzetno kvalitetnim i educiranim mladim ljudima u koje dm jako puno ulaže. Uz to, općenito mogu reći da su polaznici radionica prepoznali kvalitetu našeg programa društveno odgovornog poslovanja, kojim im želimo prenijeti naše znanje te im pomoći da budu još uspješniji u financijskom planiranju.“

IZJAVA Martina Remenar, dm

„Radionica mi je bila izuzetno korisna i zanimljiva. Najviše me se dojmio radni materijal Pet koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama koji ću naravno koristiti i u budućnosti, kako u privatnom tako i u poslovnom svijetu.“

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti radionice, na raspolaganju je videoedukacija u trajanju od 15 minuta. Sama videoedukacija na ležeran i zabavan način prati sadržaj radionica te gledatelje upoznaje s jednostavnim i učinkovitim alatom „5 koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama“, koji i nakon edukacije mogu svakodnevno koristiti. Kao i na radionicama, u videoedukaciji ulogu predavača preuzeli su zaposlenici Erste banke – transakcijska savjetnica Tajana Krznar i voditelj Službe odobravanja kreditnog rizika Zoran Stojanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene