Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlato u hrvanju

Školarka sa 14 godina postala sumo zvijezda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školarka Sammy Stacey sa samo 14 navršenih godina postala je zvijezda sumo hrvanja.

Djevojčica nije mogla doći k sebi od sreće kad je shvatila kako je prva djevojka sa zapada, koja je pozvana u vrhunsku školu sumo hrvanja u Japanu, piše The Sun. Njezino oduševljenje, međutim, brzo je splasnulo, nakon što su je sumo učitelji počeli šopati hranom. Sada teži pozamašnih 146 kilograma!

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> FOTO: 14-godišnja sumo hrvačica koja teži 127 kg

'Bila sam toliko uzbuđena što su me odabrali, no bilo je strašno. Kako sam imala nizak rang, morala sam ustajati u pet ujutro i pripremati doručak za druge', ispričala je Stacey i dodala kako nitko u školi nije pričao engleski te da nije imala pojma što se predaje u toj školi.

Jedi, jedi, jedi...

'Stalno sam osjećala mučninu od sve te hrane koju smo morali pojesti' rekla je Stacy, koja inače dolazi iz Queenslanda u Australiji. Učitelji su je tjerali da pojede i pet porcija kaše s jajima i komadima mesa odjednom. 'Svako jutro bila bi ista stvar, jedi, jedi, jedi. Čim bi spustila posudu, gurkali bi me i zahtijevali da uzmem još', ispričala je.

Dnevno bi konzumirala oko 5500 kalorija u vrijednosti hrane, što je gotovo tri puta više od prosjeka koji se preporučuje ženama. Njezina agonija trajala je šest mjeseci, nakon čega je odlučila nazvati roditelje i preklinjala ih da se vrati kući. Otac joj je ostao šokiran kad ju je vidio. 'Bila je spora i izgubila je svoju okretnost. Izgledala je nesretno', rekao je njezin otac Warren.

Zabrana hrvanja zbog 'bijega'

U rujnu 2009. godine otac ju je odveo nazad kući, a australska sumo federacija zabranila joj je da se hrva u natjecanjima, zbog 'bijega' iz japanske škole za sumo hrvače. 'Srce mi je slomljeno. Volim sumo i sad se neću više nikad moći hrvati', rekla je na kraju Stacey. Godine 2008. osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u sumo hrvanju u Estoniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene