Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mliječna diplomacija'

Slavni vođa u potrazi je za još jednim 'smradom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Sjeverne Koreje poslao je svoj tim u Francusku ne bi li otkrili sastojke njegovog omiljenog jela.

Kako bi otkrio način spremanja svog omiljenog francuskog 'smrdljivog' sira, Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un poslao je tim stručnjaka u Francusku.

Pročitajte i ovo Rouen sinagoga Val nasilja Ubijen muškarac, cijeli grad u šoku: Zapalio sinagogu pa na policiju nasrnuo nožem Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Iako se istočna pokrajina Francuske u kojoj se proizvodi taj sir nalazi miljama daleko, Kim Jong Un odlučio je unijeti dašak zapada i galske kulture u svoju zemlju.

Ovako je nekada izgledao čovjek koji danas ubija ljude bacačem plamena

Umoran od pokušaja da Sjeverna Koreja proizvede kvalitetan sir, njegov će tim u Francuskoj provesti mjesec dana u gradu Besancon gdje će pohađati tečaj za proizvodnju mlijeka u Nacionalnoj mljekari College.

Većinu svog vremena u Francuskoj njegov će se stučni tim baviti proizvodnjom njegovog omiljenog sira Emmentalera, inače izvorno švicarskog sira.

No nije to jedini razlog ove 'mliječne diplomacije', Sjevernokorejski će tim imati zadatak prikupiti što više informacija kako bi unaprijedili standarde Pynongyang mljekare u glavnom gradu Sjeverne Koreje koja se bori s problemom nedovoljne proizvodnje mlijeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene