Kim Jong-Un voli piti i ljubiti (FOTO: AFP)
Kim Jong-Un voli piti i ljubiti (FOTO: AFP)

Veliki vođa na glasu je i kao strastveni pušač, ali i obožavatelj francuskih sireva.


Sjevernokorejski diktator Kim Jong-Un navodno se u društvu voli pohvaliti da je u stanju jako puno popiti, pa je tako jednom prilikom kazao i to da je ispraznio deset boca bordoških vina u jednoj noći.

Tako je barem južnokorejskim medijima prepričao Kenji Fujimoto, japanski majstor od kuhinje, koji tvrdi da je punih 13 godina osobno služio sjevernokorejskog vođu.

"Jedne se večeri pojavio u društvu šest atraktivnih djevojaka i pohvalio pred njima da je koju noć prije slistio čak deset boca skupocjenih Bordeauxa", rekao je Fujimoto, koji je 2001. godine pobjegao iz države uz izliku da putuje u Japan kako bi se vratio sa sastojcima za bogovski sushi.

Kim Jong-Un na glasu je kao veliki pušač, ali i kao golemi obožavatelj švicarskoga sira, osobito ementalera. Njegova neumjerenost je svojedobno potaknula glasine da je boluje od gihta i dijabetesa, a južnokorejski su špijuni u nedavnom izvješću naveli i to da trenutačno teži oko 130 kilograma.

Isti su obavještajci istaknuli da s alkoholom ima problema i njegov stariji brat Kim Jong-Chul, čovjek lud za glazbom Erica Claptona, koji je navodno ispao iz očeve milosti jer ga je Kim Jong-il smatrao preženstvenim.