Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrane Branko Vukelić vratio se na posao. Nakon srčanog udara ponovno je u punoj formi. No zbog bolesti ipak je morao drastično promijeniti način života.


Otkrio je tko se najviše veselio kada se odrekao cigareta, kako izgledaju njegove fešte s ministrom Petrom Čobankovićem, ali i hoće li lobirati da se most u Cerovcu zove Vukelićev most. 'Ništa se puno nije promijenilo osim što sada svaki dan tražim vremena za sebe. Pokušavam malo više jesti ribe, teletinu, piletinu, a malo manje svinjetinu', kazao je Vukelić.

Vezani članci Završen projekt osvjetljavanja Mosta dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku - 2 FOTO Spektakl na jugu: Tuđmanov most zasvijetlio u posebnim bojama Ilustracija Užas na sjeveru Europe: Urušio se most, ozlijeđeno 27 osoba, većinom djece

Na pitanje je li i svoje ukućane natjerao da promijene prehranu ili supruga kuha duplo, kaže da nikoga nije ni na što tjerao. 'Nema supruga ništa protiv toga da malo češće jede zdravu hranu', kaže Vukečić te dodaje kako je od infarkta zaboravio cigaretu. 'Pa vidijeli ste Milinovića kako je bio radostan i veseo da mi je dao još više želje da više ne propušim', kaže Vukelić.

Šuškalo se da više neće biti na poziciji ministra obrane. 'Ja ne volim ostaviti nedovršen posao. U ministarstvu gospodarstva sam četiri godine i to jedini, pa kanim biti i tu', rekao je Vukelić. A što je sanjao da će raditi kada je bio dijete?
'Sanjao sam da ću putovati svijetom i biti istraživač, biti Indiana Jones, ali put je otišao na drugu stranu', kaže Vukelić te dodaje da se kao dijete igrao kauboja i Indijanaca. 'Ja sam bio kauboj i to je bilo super. Tada su westerni bili najbolji filmovi pa se mi nismo igrali Nijemaca i partizana', kaže Vukelić.

Otkrio je da je od ministara privatno dobar 's Čobijem', kako ga sam naziva, a razlog toga je zajednička ljubav prema tamburici i vinu. Na pitanje smeta li ministru Čobankoviću kad ga zovu Čobi, Vukelić kaže: 'Ma ne, pa on je toliko simpatičan i dobroćudan da se ne ljuti što ga zovemo Čobi.'

Brine o plaćama NK Karlovac, pa i vojska je radila na njihovom stadionu. 'Pomažem, vojska je pomagala uređenju jer tamo mi kao vojska imamo kondicijske vježbe, ali uostalom ja sam Karlovčanin, ja pomažem Karlovcu, volim nogomet pa im pomažem. Svi im pomažemo onoliko koliko možemo', kaže Vukelić. Hoće li se most koji vodi do njegove kuće na kraju zvati Vukelićev most? 'To je jedna izmišljena afera, on uopće ne vodi do moje kuće i uopće mi ne pomaže u životu. Ali podržavam da se nazove Vukelićev most, nema veze što ne vodi do moje kuće, ali ja ću to podržati', zaključio je ministar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju