Obavijesti Video Pretražite Navigacija
#OSTANIDOMA

Kako raditi od kuće i biti produktivan?

PR
PR Foto: PR
Mnoge su tvrtke posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.

1. Pokušajte organizirati svoj ritam i okruženje kao da radite u uredu. Odstranite sve što vam može odvlačiti pažnju. Znamo da je trenutno sve zanimljivije od izvještaja koji trebate poslati, ali tijekom radnih sati odustanite od gledanje televizije i omiljenih serija.

2. Odredite prioritete. Na taj način ćete biti produktivniji i, u krajnjoj liniji, uštedit ćete vrijeme. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da naša efikasnost opada kada radimo više stvari odjednom.

PR PR (Foto: PR)

3. Iako vam rad iz kreveta može na prvu izgledati kao sjajna opcija, preporučljivo je da ga izbjegavate. Čitanje i odgovaranje na mailove ili pisanje nekog teksta dok ležite u krevetu dovodi do toga da radite usporenim tempom, a vrlo lako vam se može dogoditi i da zaspite. Ležeći položaj našem mozgu šalje signal da je vreme za opuštanje i da nema potrebe za visokom koncentracijom i „budnošću“. Ostatak organizma prati te signale, zbog čega postaje jako naporno ostati fokusiran i produktivan.

4. Odredite dio svog doma koji će biti vaša „ured“ tijekom radnog vremena i tu obavljajte sav posao. Na vama je da odaberete hoće li to biti stol na terasi ili radni stol. Najvažnije je da vam bude udobno i da u potpunosti imate mir u kojem ćete moći na najbolji način obavljati svoje radne zadatke.

PR PR (Foto: PR)

5. Prilikom svakodnevnog korištenja interneta, slanja mailova i pristupanja velikom broju web stranica za dolazak do potrebnih informacija, može doći do ugrožavanja sigurnosti vaših uređaja i podataka koje na njima čuvate. Zato je važno uređaj osigurati sigurnosnim softverskim rješenjem, kao što je Samsung Knox – platforma koja pruža zaštitu na više nivoa. Od trenutka kada je uređaj uključen, Knox je stalno u službi zaštite njegovog identiteta, kao i osobnih i profesionalnih informacija koje se na njemu čuvaju. Također, Knox pruža dvostruku zaštitu – od samog sklopa čipova uređaja, pa sve do instaliranih programa i operativnog sistema. Drugi nivo zaštite predstavlja Secure Folder aplikacija u kojoj je moguće sačuvati sve što želite samo za svoje oči te jedino vi kao korisnik imate pristup „svojoj skrivenoj kutiji“.

PR PR (Foto: PR)

6. Ne zaboravite na fizičku aktivnost! Kao što se savjetuje da tijekom radnog vremena u uredu s vremena na vrijeme ustanete i prošetate, isto vrijedi i za rad od kuće. Radite pauze, protegnite noge, napravite kratke vježbe ili se dobro istegnite. Ovo je posebno važno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da stolice koje koristimo kod kuće nisu namijenjene za cjelodnevni rad.

7. Dodatni izazov prilikom rada od kuće je i pravilna organizacija obroka. Planirali ste napraviti kraću pauzu kako biste pripremili nešto za ručak, ali onda je iskrsnuo prvi, pa drugi hitan zahtjev, a zatim i molba za pomoć od kolege, i vi ste ponovo ostali gladni... Evo mogućeg rješenja – navečer pripremite hranu za sutra! S jedne strane, pobrinut ćete se da ni posao, a ni vaš želudac ne trpe. Sa druge strane, zabavit ćete se i pustiti mašti na volju kombinirajući omiljene ukuse i sastojke.

I na kraju, iskoristite ovaj period za druženje s obitelji i gledanje onih filmova i serija koje niste još stigli pogledati, a uz koje će vam vrijeme zasigurno brzo proći. Pazite na sebe i druge i zato #ostanidoma.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene