Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvučena s potonulog broda

Šampanjac prodan za rekordnih 30 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boca šampanjca Veuve Clicquot izvučena iz broda potonulog u Baltiku u 19. stoljeću postavila je svjetski rekord na dražbi šampanjaca u Finskoj jer je prodana za trideset tisuća eura.

Riječ je o jednoj od dviju ponuđenih boca od 145 izvučenih iz potopljene škune s dva jarbola. Clicquot je na dražbi u Mariehamnu prodan internetskom ponuđaču iz Singapura koji se prije toga živahno nadmetao s američkim potencijalnim kupcem.

Druga boca šampanjca Juglar, proizvođača koji je prestao raditi početkom 19. stoljeća, na dražbi je otišla za 24 tisuće eura.

'Danas je povijesni dan, dogodila se sjajna stvar u svijetu vina', rekao je John Kapon, direktor newyorške dražbovne kuće Acker Merrall & Condit.

'Azija i Amerika nadmetale su se ovdje u Europi i postavljen je novi svjetski rekord, to je dokaz globalizacije vinskoga tržišta, a ovo je tek početak', dodaje se u njegovu priopćenju.

Prethodni rekordni iznos postignut za šampanjac bio je 42 tisuće dolara za Dom Perignon Rose iz 1959. koji je prodan 2008., rekao je Kapon. (Hina)

Pročitajte i ovo Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u" Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 29 Šampanjac i more Pedesetak kupača zaplivalo: "Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene