Ceviche, morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike (FOTO: Screenshot)
Ceviche, morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike (FOTO: Screenshot)

Reulas je na toj društvenoj mreži uglavnom s drugim korisnicama razmjenjivala recepte, a kada se pročulo da radi sjajan ceviche, upala je u nevolje.


Mariza Reulas, samohrana majka šestero djece iz Stocktona, mogla bi završiti u zatvoru do godinu dana zato što je putem Facebooka povremeno prodavala što bi skuhala.

Reulas je na toj društvenoj mreži uglavnom s drugim korisnicama razmjenjivala recepte, a kada se pročulo da radi sjajan ceviche, ljudi su od nje koji puta znali naručiti to morsko jelo osobito popularno diljem Južne Amerike.

Za taj je prekršaj u međuvremenu doznala i policija koja je, kako bi se uvjerila da Reulas doista krši zakone, na njezina vrata poslala inspektora u civilu.

Inspektor ju je nakon preuzetog jela prijavio, baš kao i drugih desetak žena zato što su prodavale hranu bez da su prethodno ishodile potrebne dozvole.

I dok su ostale žene prihvatile trogodišnje uvjetne kazne, Reulas se odbila pokoriti ispred okružnog tužitelja, što drugim riječima znači da će o njezinoj sudbini odlučivati sud.

"Nismo mi ti koji su pisali zakone, mi smo tu da ih provodimo. Hrana se naprosto ne smije prodavati bez da je sanitarna inspekcija obavila nužnu provjeru jer tako može doći do ugrožavanja nečijeg života", pojasnila je Kelly McDaniel, tužiteljica okruga San Joaquin, što slovo zakona toliko zamjera samohranoj majci.