Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi izbjegli troškove hranjenja živih životinja zoološki vrt u Gazi u ponudu je uvrstio - preparirane.


Umjesto da se zamijene novima, umrle životinje u Khan Younis ZOO-u se jednostavno prepariraju i vrate i kaveze u kojima su nekad živjele.

Vezani članci Ilustracija VIDEO Proglašena uzbuna prvog stupnja: Objavljena snimka bijega lavova iz nastambe Borut Pahor u posjeti Zoološkom vrtu - 7 Pahor posjetio zagrebački Zoološki vrt: Pogledajte nastambu koju je poklonio Gradu za uspomenu

>> Životinjama zabranili parenje zbog EU zakona

Da bi stvari bile još sablasnije, većina ljudi koji se bave prepariranjem na osiromašenom palestinskom teritoriju sami su 'naučili' tehnike putem interneta. Rezultati su naravno, strašni. Rojevi muha lete oko 10 životinja koje su do sada uspjeli 'preparirati'.

'Punjeni' tigar smješten je na stolicu, a šugava i mršava lavica počiva na sklepanim paletama. Posjetitelji mogu vidjeti i majmuna bez udova te dikobraza s rupom u glavi.

Vlasnik ZOO-a Mohammed Awaida kaže kako je počeo izlagati preparirane životinje jer, nakon rata s Izraelom, u Gazi više nema životinja. 'Teško je dovesti životinje u Gazu pa ih zato prepariramo', kazao je Awaida te dodao kako se nada da će njegovi napori ipak pomoći da djeca nauče ponešto o divljim životinjama i prepariranju.

Uvjeti u Khan Younis ZOO nisu bajni ni za 65 živih životinja. Nojevi, kornjače, ljame, aligator i babuni žive u premalim kavezima prepunim smeća, a nemaju ni timaritelje ni veterinara koji bi se brinuo o njihovu zdravlju. Ako je potrebno vlasnik se telefonski konzultira s veterinarima u Egiptu. 

Awaida je ZOO otvorio prije 3 godine i gotovo sve životinje, osim ptica, je prokrijumčario do Gaze kroz tunele. Baš kako i ostali ZOO vrtovi u Gazi i ovaj nije pod nadzorom vlasti, a na tom podrućju ne postoje ni udruge koje se bore za prava životinja. 2009. je jedan drugi ZOO u Gazi izložio obojane magarce, jer nisu imali novca za zamjenu dvije zebre.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju