Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko niste znali, viteške su igre itekako žive te je u nedjelju u poljskom gradu Malborku dovršeno Svjetsko prvenstvo u srednjovjekovnim borbama. Donosimo snimke tog spektakla.


Na prvenstvu su ove godine sudjelovali vitezovi iz sveukupno 25 zemalja (nažalost opet nije bilo predstavnika iz Hrvatske), a konačnu su pobjedu uzeli Poljaci koji su u finalnoj rundi, u borbi 16 na 16, svladali suparnike iz SAD-a i Danske (Poljaci su ujedno bili i najuspješnija reprezentacija sa šest zlata, dva sreba i broncom). 

Vezani članci Drago Ćosić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) HRT potvrdio istragu: Drago Ćosić osumnjičen za preprodaju ulaznica za SP Yuri Cortez u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) U Zagreb stigao fotoreporter koji nikad neće zaboraviti Vatrene i otkrio koje su mu najveće želje tijekom posjeta

Da nije riječ o bezopasnoj i jeftinoj zabavi dokazuje upravo to su u finalu nastupile tri momčadi, a što ne bi bio slučaj da se Nijemci nisu povukli iz polufinala zbog silnih ozljeda.

Spektaklu održanom podno Malborškog dvoraca, koji su osnovali teutonski vitezovi 1274. godine na obalama rijeke Nogat, je u četiri dana sveukupno nazočilo preko 30 tisuća gledatelja, a u promociju natjecanja su se uključile i brojne svjetske agencije.

Dodajmo da se vizetovi na turniru bore u nekoliko disciplina, da su u natjecanje uključene i dame, te da svaku borbu prate suci koji interveniraju ukoliko dođe do kršenja pravila.

Prvo takvo natjecanje je održano prošle godine u Španjolskoj, pa ukoliko imate želju uzeti u ruke mačeve, sjekire i buzdovane te se potući na livadi s vitezovima iz drugih zemalja, zabilježite ovu stranicu jer će na njoj biti objavljeno gdje će i kada doći do trećeg svjetskog okršaja.

U međuvremenu pogledajte što vas tamo čeka:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook