Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset litara eliksira

Rusi spasili slonove - votkom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izrazito niskim sibirskim temperaturama cirkuskim je slonovima prijetila smrt. Jedan od njihovih trenera dao im je deset litara votke da se zagriju te im je spasio živote.

U sibirskoj šumi blizu Novosibirska dvama je cirkuskim slonovima prijetila smrt zbog velike hladnoće. Na ledenom zraku i snijegu završili su nakon što im je prikolicu, u kojoj su inače boravili, progutao požar.

Pročitajte i ovo Šokantna izjava urednice ruske državne televizije Reagirao Kremlj VIDEO Glavna urednica ruske televizije šokirala izjavom: "Moskva bi trebala..." Vladimir Kara-Murza Zabrinuti za njegovo zdravlje Ruski oporbeni vođa poslan u Sibir: Transport je trajao tjednima, zaustavljali se u zatvorima diljem zemlje

>> VIDEO Slon počeo oponašati ljudski govor!

Njihovi su treneri nekoliko sati čekali kamion koji je promrzle životinje trebao prevesti na toplo, u jednu dobro zagrijanu školsku sportsku dvoranu. U iščekivanju spasonosnog prijevoza jedan od trenera slonovima je dao deset litara votke razrijeđene toplom vodom što je goleme životinje zagrijalo.

Prema riječima Rostislava Šila, direktora zoološkog vrta u Novosibirsku, ne samo da ih je zagrijalo, nego im je doslovce spasilo život, s obzirom da su im prijetile teške ozebline i upala pluća. Šilo je dodao da slonovi nisu bili pijani.

Veterinar koji ih je u konačnici pregledao kaže da su ozebline zaradili tek na vrhovima ušiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene