Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost

Ronilac iz mreže išao spašavati kita ubojicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronilac iz Novog Zelanda spasio je ozlijeđenog kita ubojicu nakon što se kit zapetljao u ribarsku mrežu.

Ronilac Rhys Cochrane rekao je da je bio malo uplašen kada se približio orki. 'Prije nego sam zaronio kako bi poderao mrežu, oko zarobljenog su se okupila još pet kita, kazao je Rhys.

Pročitajte i ovo Jato orka napalo jedrilicu Kod Gibraltara Novi napad: Kitovi ubojice uništili još jedan brod - probili krmu i probušili trup Jato orka napalo jedrilicu Zastrašujući napad VIDEO Odmor iz snova prekinulo jato orki: "Probudili smo se i shvatili da smo lake mete"

Prema lokalnim medijima, zapetljana je orka vukla mrežu nekoliko stotina metara. 'Kada sam mu prišao, činilo se da mu to ne smeta. Činio se dobro. Jednom kad sam zarezao uže i brzo je otplivao', ispričao je ronilac, prenosi APTN.

>> Pogledajte: Kit ubojica u zraku

Dr. Ingrid Visser, stručnjakinja za orke, smatra da kit nije napao ronioca jer je znao da mu pomaže. 'Da, oni su veoma pametne životinje i znaju kada im se pomaže', rekla je Visser. Ipak, upozorila je plivače da im se ne približavaju, jer bi vjerojatno napasli.

'Iako to kažem, želim napomenuti kako nema zabilježenih slučajeva da je orka ikada napala čovjeka u divljini. Unatoč tome, orke su ubile troje ljudi tijekom zatočeništva', objasnila je Visser.

Pojasnila je kako je ova orka snimljena dok se bori s mrežom imala ugrize na vratu što upućuje na to da su joj druge orke pokušale pomoći.

Orke narastu do deset metara dužine i teže više od 5.000 kilograma. Love i hrane se tuljanima, morskim lavovima, pingvinima,  lignjama, morskim kornjačama, morskim psima, pa čak i drugim vrstama kitova.

Orku zarobljenu u ribarskoj mreži možete pogledati u priloženom  videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene