Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ova bi tableta na tržištu mogla imati sličan rezultat kojeg je na duhanskom tržištu napravila električna cigareta.


Znanstvenici na Imperial Collegeu u Londonu rade na revolucionarnom projektu – osmišljavanju tablete koja izaziva alkoholiziranost, odnosno sve pozitivne efekte opijanja bez loših utjecaja na zdravlje. Grupa znanstvenika koja radi na projektu kažu kako bi ova tableta na tržištu mogla imati sličan rezultat kojeg je napravila električna cigareta na duhanskom tržištu, piše Independent.

Vezani članci Policija, ilustracija Pijan se zabio u ogradu na autocesti: Vozaču autobusa kazna od 21.300 kuna Slika nije dostupna U pijanom je stanju izigravao huligana, pa se posramio nedjela i iskupio – i zato mu svaka čast!

>> Duga Resa: Mrtav pijan odlučio odspavati nasred ceste

Tableta bi ciljano utjecala isključivo na neurotransmitere u mozgu i onome koji ju je uzeo bi dala osjećaj zadovoljstva i opuštenosti kakav se obično javlja kao posljedica ispijanja alkohola. Obzirom da bi se napravila tableta koja izaziva opijenost, znanstvenici namjeravaju napraviti i protulijek za opijenost, tako da oni koji su se 'opili' mogu odmah sjesti za volan i odvesti se kući ili na posao.

Profesor David Nutt koji vodi istraživanje je rekao kako ga čudi da do sada nitko o tome nije niti razgovarao, jer se radi o velikom napretku na području medicine. Nutt smatra kako bi tableta mogla pomoći u borbi protiv ovisnosti o alkoholu, te je pozvao investitore da podrže ovu ideju. Možda i nije neko iznenađenje, ali nitko iz industrije alkoholnih pića za sada nije pokazao zainteresiranost za Nuttov projekt.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook