Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Verbalni maraton

Rekord: Zastupnik držao govor 12 sati i 42 minute!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik Stranke zelenih Werner Kogler, u znak protesta protiv novog proračuna održao je rekordno dug govor u austrijskom parlamentu. Neprestano je govorio 12 sati i 42 minute!

On je nadmašio dosadašnji rekord Madeleine Petrović (Zeleni) koja je pred mikrofonima bila 10 sati i 35 minuta. Maratonski govor bio je posvećen pravednosti i obnovi, kojim su Zeleni pružili otpor, kako su istaknuli, nepravednom, prijedlogu proračuna za 2011. godinu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

>> U poljski parlament izabran prvi crnac

'Ovo je sve što imam za reći. Zanima me što ćete od naših iznijetih prijedloga prihvatiti', riječi su kojima je završio maratonski govor točno u dva sata poslije ponoći, uz aplauz zastupnika. Kogler je maratonski govor započeo jučer u 13.18 sati, prenosi Krone.at.

Glasanje u ponedjeljak

Nakon maratonske sjednice parlamentarni odbor za proračunska pitanja podržao je proračun kasno noćas glasovima vladajuće koalicije, dok je kompletna opozicija glasala protiv. Parlament će glasati o proračunu na sjednici koja počinje u ponedjeljak. Novi proračun predviđa mnoge mjere štednje, kojima se treba ostvariti prihod u visini od 62,54 milijardi eura, a rashodi da iznose 70,16 milijardi.

Državni deficit, koji je proračunalo Ministarstvo financija, trebao bi u 2011. godini iznositi 3,2 posto, dok će stopa zaduženosti porasti na 71,3 posto bruto nacionalnog proizvoda. Među brojnim mjerama štednje nalaze se i smanjenja sredstava za dječje dodatke i sveučilišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene