Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijamo sedam mitova o laserskom skidanju dioptrije

PR
PR
Sezona ljetnih radosti se bliži, stižu nam ljetne vrućine, sezona kupanja i pojačanog UV zračenja, a vi ne znate što biste prije skinuli ili stavili - dioptrijske ili sunčane naočale, njihovu kombinaciju ili ćete se kupati i s lećama?

Aktualno Galerija PR PR +0 PR Galerija 1/2 >> Ako vam zamišljeno idealno ljetovanje kvari pomisao kako i ovog ljeta morate posebno brinuti o naočalama za vid ili lećama, a bojite se podvrgnuti laserskom skidanju dioptrije, Klinika Svjetlost rasvjetljuje 7 najčešćih zabluda. Riješite se zauvijek svih strahova i nedoumica za koje ste sigurno čuli o laserskom skidanju dioptrije i ovo ljeto dočekajte bez dioptrijskih naočala.

1. Lasersko skidanje dioptrije je nesigurno.

Laserska korekcija vida širom svijeta primjenjuje se više od 30 godina i do sada se više od 100 milijuna očiju laserski riješilo dioptrije. To je ujedno i najčešće izvođeni zahvat u medicini koji se izvodi na zahtjev pacijenta. U Klinici Svjetlost ova se operacija izvodi već 20 godina, a uz vrhunske stručnjake koji su obavili više od 125 tisuća operacija očiju – od čega 60 tisuća laserskog skidanja dioptrije, Klinika Svjetlost svojim pacijentima osigurava i najsuvremeniju tehnologiju.

2. Lasersko skidanje dioptrije dugotrajan je i bolan zahvat.


Da je lasersko skidanje dioptrije potpuno brz i bezbolan zahvat govori i činjenica da pacijent ide kući odmah nakon zahvata. Odmah nakon operacije pacijent vidi bolje, a potpuna vidna oštrina se postiže unutar par dana od zahvata. Unutar tri dana pacijenti se mogu vratiti uobičajenim životnim aktivnostima.

3. Dioptrija se vraća.

Tek kod iznimno visokih dioptrija i to u manje od 1% slučajeva, no i tada je dioptrija daleko manja od one prije laserske korekcije. Povrat dioptrije nije rezultat loše obavljenog zahvata, nego osobnih, genetskih i okolišnih faktora svakog pojedinog oka. Međutim, i kod tih osoba s današnjom je tehnologijom moguće ponoviti zahvat bez dodatnog rizika za oči.

4. Laserski nije moguće ukloniti astigmatizam (cilindre).


Ukoliko imate astigmatizam, vaša je površina oka na nekim mjestima neravnomjerno zakrivljena. Kako se laserskim skidanjem dioptrije zapravo remodelira rožnica, uz dioptriju se istodobno uklanjaju i sve nepravilnosti pa tako i vaši cilindri postaju prošlost.

PR PR

5. Sve metode skidanja dioptrije su iste.

Ne postoji univerzalna metoda skidanja, već se ona prilagođava svakom pacijentu individualno. Najmodernija, FemtoLASIK metoda laserskog skidanja dioptrije podignula je stupanj sigurnosti na 99,7%. Za razliku od klasične metode LASIK s mikrokeratomom pri kojoj se preklopac na površini rožnice radi automatiziranim električnim nožićem, te se nakon toga dioptrija skida laserski, kod FemtoLASIK metode preklopac se kreira laserski. Budući da su takvi preklopci značajno pravilniji i prilagođeni parametrima rožnice, prednosti ove metode posebno dolaze do izražaja kod visokih dioptrija, astigmatizma te tanjih rožnica. Također takvi preklopci brže i jače cijele, a zbog karakteristika preklopca i simptomi suhog oka su manje izraženi.

6. Lasersko skidanje dioptrije treba obaviti nakon poroda.

Ne treba. Iskustvo je pokazalo da žene koje su obavile lasersko skidanje dioptrije prije trudnoće nemaju povećani rizik od povrata dioptrije niti bilo kakve druge povezane probleme. Također, činjenica da je osoba obavila zahvat laserskog skidanja dioptrije ni na koji način ne utječe na izbor vrste poroda.

7. Suhoća oka nakon zahvata je trajna.

Sasvim je normalna pojava da nakon laserskih operacija dolazi do pojačane suhoće oka u minimalnom trajanju od 6 tjedana i tada treba koristiti umjetne suze. Nakon 6 tjedana završeno je potpuno cijeljenje oka i pacijent nema nikakve simptome. Nešto jače simptome suhog oka, koji mogu trajati i duže od 6 tjedana, imaju isključivo osobe koje su dugi niz godina veliki broj sati u danu nosili kontaktne leće (osobito meke).

Zaronite u ljeto bez dioptrije uz 30% popusta na sve metode laserskog skidanja koje vam poklanja Klinika Svjetlost!

Akcija traje do 31. srpnja 2018. godine.
Naručite se na
svjetlost.hr ili nazovite 01 777 5656 ili 021 783 050 i posjetite Kliniku Svjetlost na adresama Heinzelova 39 u Zagrebu ili Borisa Papandopula 8 u Splitu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene