Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak i ako se ne želite rastati od piva, vina ili žestokog, razmislite o kraćoj pauzi. Organizam će vam biti zahvalan.


Korisnik mreže Imgur nadimka Meatteo pohvalio se u ponedjeljak velikim napretkom. Naime, mladić punih 500 dana nije dotaknuo alkhol, što mu je pomoglo da izgubi golem broj kilograma, ali i da mu koža poprimi daleko bolju boju.

Vezani članci PR Na Jarunu se uživalo u pozitivnom rivalstvu uz nogomet i Heineken® Slika nije dostupna JOŠ JEDNOJ ZABLUDA Kako je gluten postao neprijatelj broj 1?

Meatteo nažalost nije napisao koliko je u sebe unosio alkohola, je li možda imao problem, ali je zato jedan drugi korisnik iste mreže potvrdio da i njemu iz istih razloga odlično ide.

"Trijezan sam oko 200 dana. Izgubio sam toliko kilograma da supruga sumnja kako nešto nije u redu s mojim zdravljem. Naime, nije samo stvar u pivu. Problem je i u svoj hrani koju unisite u sebe zahvaljujući pivu i gladi koju uz nju osjećate", napisao je taj korisnik, čime je samo potvrdio da treba slušati savjete stručnjaka.

6 stvari koje se dogode kad prestanete piti alkohol

Tako je i dr. Damon Raskin iz Los Angelesa nedavno upozorio: 'Uzimanje pauze od ispijanja alkohola dobra je stvar, čak i ako odlučite toga pridržavati svega nekoliko tjedana, a posebice ako dnevno pijete više od dva pića".

Naime, alkohol povećava ukupnu količinu kalorijskog unosa bez da to primijetite. Jedna margarita sadrži oko 300 kalorija, a pina colada 100 kalorija više. Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci unose 433 kalorija više onih dana kada konzumiraju čak i umjerenu količinu alkohola", istaknuo je Raskin.

Pogledajte u nastavku fotografiju koju je Meatteo objavio, možda i vas potakne da barem privremeno ostavite "pivicu", da napravite pauzu do Europskog prvenstva u nogometu kako biste u daleko boljoj formi dočekali ljeto. 

One day at a time