Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno, ali istinito

'Prvotravanjske šale' koje to nisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je dan kada se vijesti čitaju s posebnim oprezom jer nikada ne znate kada možete 'naletjeti' na vijest koja to zapravo nije, već se radi o jednostavnoj prvotravanjskoj šali. No, neke informacije koliko god se nevjerojatne činile, ipak su istinite.

Tako su mnogi pomislili da je vijest o dvojici lopova koji su sinoć u Zagrebu provalili u kiosk, izmišljotina. Priča je sama po sebi pomalo bizarna, a kako je objavljena 1. travnja izgledala je kao šala. Naime, dok je jedan provalnik krao, drugi je čuvao stražu, a kad je čuo da netko dolazi, u strahu je lokotom zaključao kiosk, ostavivši kolegu kojeg su pronašli policajci. Priča je bila toliko nevjerojatna, da je i sama policija morala demantirati nagađanja kako se radi o šali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVOTRAVANJSKA ŠALA! Brad ipak nije ostavio Angelinu Slika nije dostupna Više sreće nego pameti Spriječio pljačku banke vjerujući da se radi o prvotravanjskoj šali

>> Zagreb: Zaključao 'kolegu' u kiosk u koji su provalili

Popis nekoliko vijesti koje bi, da su objavljene 1. travnja, izazvale sumnju objavio je BBC. Jedan od primjera je uzgajivač čilija iz Lincolnshirea koji tvrdi da je upravo on uzgojio najljuću varijantu ljutih papričica. Testovi koje je provelo sveučilište Warwick procijenilo je da se radi o papričici ljućoj od one koji koristi indijska vojska pri smirivanju razuzdanih masa.

Započeti dan s pečenim kobasicama, jajima, slaninom i gljivama, crnim pudingom i rajčicama, koliko se god to činilo nevjerojatno, mnogo je zdravije od žitarica s mlijekom, otkriva studija objavljena u Međunarodnom dnevniku za pretilost. Ovaj tjedan objavljena je vijest da su se stjuardese španjolske zrakoplovne kompanije, koje su tvrdile da im poslodavac duguje devet plaća, pozirale gole, a njihove su fotografije objavljene u medijima.

Vijest koja je za Britance pravo čudo, no informacija je istinita. Objavljena je knjiga 300 najboljih govora aktualnog britanskog premijera Gordona Browna, nazvana 'The Change We Choose; Speeches 2007.-2009.', a izdana je, vjerovali ili ne, zbog Brownove popularnosti i na 'veliki zahtjev' čitatelja.

Prvi travanj prilika je da nekoga prevarite i dobro se nasmijete. Ni mediji neće propustiti šansu da zavaraju čitatelje i podvale im svoju šalu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene