Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pokušavajte ovo

Probale najljuće papričice na svijetu - i sve snimile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije prijateljica iz New Yearseyja odvažile su se na pokušaj konzumiranja najljuće papričice na svijetu i sve su snimile u videu objavljenom na Youtubeu.

Sabrina Stewart (22) i Lizzy Wurst (18) prijateljice su iz New Yearseyja koje su odlučile konzumirati najljuću papričicu na svijetu i pritom sve snimiti. 

Inače, paprika koju su probale pripada vrsti Carolina Reaper, koja je u Guinnessovoj knjizi rekorda uvrštena kao najljuća paprika ikada uzgojena, a na Scoville skali ljutine broji nevjerojatnih 2.2 milijuna jedinica. Primjera radi, obična čili paprika na istoj ljestvici broji "tek" 30 000 jedinica, a Carolina Reaper paprika ljuća je 300 puta od tabasco umaka. 

Konzumacija ove paprike može prouzročiti prekomjerno znojenje, povraćanje, grčeve u želucu i intenzivan osjećaj žarenja od jezika do želuca, a ove djevojke su svoje posljedice i snimile, prenosi Daily Mail.

Tek nekoliko sekundi nakon što su zagrizle papričicu, nastupile su nuspojave u obliku kašljanja, borbe za dah i povraćanja, a osjećaj koji ih je pritom obuzeo opisuju kao jedan od najgorih koji su iskusile

Pokušale su si pomoći hladnom vodom, no osjećaj žarenja bio je toliko intenzivan da je jedna od djevojaka pritom doživjela i napad astme, koji je ublažila inhalatorom, a kasnije je završila i na kisiku.

Zaključile su kako ovo nije bila dobra ideja i savjetovale svima da ne čine ovakvo što jer posljedice mogu biti i puno ozbiljnije. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene