Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što kažete, trebali takvu mjeru hitno uvesti i u Hrvatsku?


Kako bi napokon barem donekle stali na kraj crnim brojkama na cestama, Tajlanđani će po svemu sudeći posegnuti za vrlo radikalnom mjerom te će pijane vozače ubuduće kažnjavati tako što će ih slati da pomažu u mrtvačnicama.

Vezani članci Očevid, ilustracija Motociklist (43) poginuo u prometnoj nesreći kod Drniša: Cesta je bila skliska, a nije prilagodio brzinu u oštrom zavoju Policijsko vozilo, ilustracija U slijetanju automobila s ceste kod Otočca poginuo 19-godišnji vozač, maloljetnica iz vozila lakše ozlijeđena

Ideja je, naravno, na vrlo grub način naučiti ljude što mogu biti posljedice odluke da u alkoholiziranom stanju sjedaju za volane, a kazna će se odnositi samo na one vozače koji će se naći osuđeni na društveno koristan rad (jasno, oni koji usmrte ili teško ozlijede nekoga će i dalje će u zatvore).

Mladić (26) koji je pijan skrivio stravičnu nesreću već je višestruko prekršajno kažnjavan

Tajland je, naime, druga zemlja u svijetu s najvećom stopom smrtnosti u prometnim nesrećama (2013. godine poginulo je 24,237 ljudi, gore je samo u Libiji), a ovih je dana na tamošnjim prometnicama osobito opasno.

Slavi se Songkran (tamošnja Nova godina), te svakoga sata na cestama poginu 2.3 osobe, dok ih čak 160 ostane teže ili lakše ozlijeđeno.

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ZAGREBU Autom naletio na pješake i usmrtio ženu

Osuđeni na društveno koristan rad dosad su uglavnom čistili ulice ili pomagali bolničkom osoblju, međutim brojke su otkrile da takve kazne nisu bile od pomoći da pijani vozači dođu k svijesti.

Mjera je, dodajmo, zasad tek predložena, no budući da je bolnicama već naloženo da se pripreme, čini se da će vrlo brzo biti i usvojena.