Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klokani mogu biti itekako opasni kada uhvate žrtvu u takozvanu kravatu, pogotovo ukoliko se mogu domoći vode.


Greig Tonkins, 34-godišnji Australac koji inače radi kao čuvar slonova u jednom zoološkom vrtu u Dubbou, spasio je svog psa tako što je udario klokana šakom u glavu.

Vezani članci Pas i mačka Više neće biti hrana, nego kućni ljubimci: Kineski grad zabranjuje konzumaciju pasa i mačaka Preslatki mješanac Preslatki mješanac izgleda kao spoj psa i mačke, raznježio je cijeli svijet

Video tog nesvakidašnjeg obračuna je upravo postao hit na društvenim mrežama, a tamošnji dopisnici Daily Maila su doznali da je zabilježen u lipnju, na dan kada je Tonkins s društvom poveo u lov bolesnog prijatelja Kailema Barwicka koji je u međuvremenu preminuo od raka.

Klokan je nakon udarca pobjegao glavom bez obzira, a jedan od svjedoka događaja je istaknuo da se pas Max našao u njegovom silovitom zagrljaju unatoč tome što nije izazivao vraga.

Klokani mogu biti itekako opasni kada uhvate žrtvu u takozvanu kravatu, pogotovo ukoliko se mogu domoći vode. Protivnika će u tom slučaju držati ispod površine tako dugo dok se ne utopi, a pri napadu znaju i vrlo grubo udarati te grebati.