Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesnosan svrbež tjera na reakciju, no kako je koža osjetljiva ožiljci mogu ostati za cijeli život. Spriječite to kod svog djeteta pravilnom kombinacijom spreja i kreme


Iako obično prolaze bez komplikacija, vodene kozice su zarazna i neugodna bolest za djecu, a mogu se pojaviti i kod odraslih koji ih nisu preboljeli. Bolest se najčešće preboli samo jednom u životu, a u pravilu je blaža slika bolesti kod djece nego kod odraslih.

Tijek bolesti

Vodene kozice se najčešće pojavljuju u kolektivima, kao što su vrtići i škole te ne prođe dugo vremena dok cijela grupa ili razred ne dobije crvene točkice. Dijete je zarazno i prije izbijanja simptoma tako da do većine prijenosa dolazi upravo u tom razdoblju. Sama bolest se razvija čak 10 do 15 dana prije prvih simptoma, a oni su blaga glavobolja, slabost, povišena temperatura i karakteristične crvene točkice po trupu, zatim udovima i licu. Te točkice se pune tekućinom te se kroz par dana suše i pretvaraju u kraste. Osip može biti oskudan ili vrlo jak, izbija na mahove, a može se pojaviti i u ustima, očima te na genitalnom području.

Njega kože kod vodenih kozica

Koža je kod vodenih kozica posebno osjetljiva i potrebno je primijeniti prikladna sredstva za smanjenje svrbeža. Tradicionalno su se prepisivale kupke u hipermanganu za antiseptički učinak te tekući puder s anestezinom no to zamjenjuje nova generacija preparata. Dodatno, uz velik broj ponekad upitnih savjeta kako djetetu olakšati svrbež ipak bi bilo najbolje koristiti neke sigurne i provjerene medicinske proizvode koji se nanose lokalno i neće naškoditi ionako osjetljivoj i nježnoj dječjoj koži.

Dakle, djetetu treba olakšati simptome svrbeža i samim time spriječiti češanje te koristiti neko antiseptičko sredstvo kako bi se prijenos bakterija sa kože u ranu sveo na minimum. Pri izboru preparata potrebno je voditi računa o tome da se radi o proizvodu namijenjenom upravo za nježnu dječju kožu.

Sprej i krema u setu

Lexoderm set proizvoda 2 u 1 za njegu kože kod vodenih kozica sadrži antiseptički sprej na bazi kadulje i zobi te kremu za tijelo koja ublažava svrbež te pomaže bržem zacjeljivanju oštećene kože. Lexoderm krema je medicinski proizvod koji zbog svog sastava veže vlagu i štiti kožne barijerne funkcije, ima umirujuće djelovanje smanjenjem svrbeža te potiče obnovu kože. Kadulja prisutna u spreju ima antibakterijski učinak, a ekstrakt zobi smiruje nadraženu kožu. Zbog toga je Lexoderm set jedinstven proizvod za vodene kozice na tržištu.

Proizvod je posebno formuliran za osjetljivu dječju kožu te se nanosi više puta dnevno. Prvo se nanosi sprej te potom krema. Osim kod vodenih kozica, proizvod je odličan izbor i kod blagih opeklina, uboda insekata i sličnih lakših oštećenja kože.

Lexoderm je dio poznate Pharmoval linije proizvoda, a prodaje se u svim ljekarnama ili ga možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju