Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saudijski par može biti zajedno

Sud povukao odluku o nasilnom razvodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijski par koji se morao rastati zbog različitog socijalnog podrijetla, nakon više od četiri godine ponovno može biti zajedno zahvaljujući odluci novog suda osnovanog u okviru pravosudne reforme u toj zemlji, pišu novine.

Vrhovno sudbeno vijeće u Rijadu prihvatilo je žalbu Mansura al-Timanija i njegove žene Fatime na odluku suda donijetu u lipnju 2005. kojom se njihov brak proglašava ništetnim, piše Arab News.

Pročitajte i ovo Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka Slika nije dostupna Vozi, miško! VIDEO Je li on normalan?!

'Rastava je poništena i par sada opet može biti zajedno i ne treba se ponovno vjenčavati', rekao je za taj dnevni list odvjetnik Ahmad al-Sudajri. 'Još ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Neka Bog podari dug život kralju Abdulahu što je osnovao ovaj sud', rekao je razdragani Mansur al-Timani.

Fatimina polubraća ishodila su rastavu pošto su 2006. uvjerili suce prvostupanjskog suda da Mansur dolazi iz plemena koje, po njihovoj ocjeni, nije dovoljno ugledno i da je svom budućem tastu lagao o svom podrijetlu prije njihova braka sklopljenog 2002.

Mansur i Fatima koji nisu znali za poništenje svog braka, uhićeni su 2006. i optuženi da žive u izvanbračnoj zajednici. On je pušten uz jamčevinu, a ona je ostala u zatvoru s dvoje djece.

U Saudijskoj Arabiji nije rijetkost da rodbina ulaže prigovor na brak zbog razlika u socijalnom podrijetlu mladenaca, budući da se neka plemena smatraju boljima od drugih. Saudijska Arabija, gdje su dva glavna islamska svetišta Meka i Medina, islamska je monarhija, gdje je službena religija stroga inačica sunitskog islama. Kraljevska obitelj Al Saud daje vjerskim ustanovama široke ovlasti na polju pravosuđa i prosvjete. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene