Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je tuna prodana za rekordnih 565.000 eura na prvoj dražbi u godini u ribarnici Tsukiji u Tokiju, najvećoj na svijetu.


Primjerak od 269 kg, ulovljen u vodama prefekture Aomori na sjeveru, kupio je vlasnik poznatog lanca sushi restorana u Tokiju Sushizanmai.

S obzirom na cijenu od 56,49 milijuna jena (565.000 eura), radi se o najskupljoj tuni u povijesti Japana, nakon rekorda od 32,49 milijuna jena koje je prošle godine postigao monstrum od 342 kilograma, izjavio je dužnosnik Tsukija.

'Želio sam uzeti najbolju tunu kako bi japanski a ne strani klijenti mogli u njoj uživati', izjavio je sretni dobitnik Kiyoshi Kimura osvrnuvši se na prošlogodišnju dražbu.

U siječnju 2011. najskuplju tunu odnio je vlasnik restorana u Hong Kongu udružen s japanskim ugostiteljem. Dvojac je već dominirao dražbama 2009. i 2010. godine.

 

Vezani članci Vlasnik lanca restorana tunu je kupio na aukciji na novoj tokijskoj tržnici (Foto: AFP) - 2 Za plavorepu tunu od 278 kg platio 3,1 milijun dolara: "Mislim da sam ipak dao previše" Marijana Petir (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Veliki ugovor s Japanom: ''U zaštiti više od 200 europskih oznaka zemljopisnog podrijetla nema niti jednog hrvatskog proizvoda''