Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška 269 kilograma

Povijesni rekord: Tuna prodana za 560.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je tuna prodana za rekordnih 565.000 eura na prvoj dražbi u godini u ribarnici Tsukiji u Tokiju, najvećoj na svijetu.

Primjerak od 269 kg, ulovljen u vodama prefekture Aomori na sjeveru, kupio je vlasnik poznatog lanca sushi restorana u Tokiju Sushizanmai.

S obzirom na cijenu od 56,49 milijuna jena (565.000 eura), radi se o najskupljoj tuni u povijesti Japana, nakon rekorda od 32,49 milijuna jena koje je prošle godine postigao monstrum od 342 kilograma, izjavio je dužnosnik Tsukija.

'Želio sam uzeti najbolju tunu kako bi japanski a ne strani klijenti mogli u njoj uživati', izjavio je sretni dobitnik Kiyoshi Kimura osvrnuvši se na prošlogodišnju dražbu.

U siječnju 2011. najskuplju tunu odnio je vlasnik restorana u Hong Kongu udružen s japanskim ugostiteljem. Dvojac je već dominirao dražbama 2009. i 2010. godine.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Slika nije dostupna "Sushi terorizam" VIDEO Student polizao bočicu soja umaka pa je vratio među posuđe: Dočekala ga tužba vrtoglavog iznosa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene