Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacije Benettona

Poljubac Pape i Imama na reklami Benettona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan je napao novu kampanju tvrtke United colors of Benetton. Reklama se sastoji od fotomontaže koja prikazuje papu Benedikta XVI. kako ljubi imama. Reklama je osvanula u srijedu ujutro u Vatikanu, ali je uskoro uklonjena.

Kako prenosi Reuters, vatikanski je glasnogovornik Federico Lombardi upotrebu fotografije nazvao neprihvatljivom, naglasivši kako za to Vatikan nije dao dopuštenje.

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

'Ovo je težak nedostatak poštovanja prema Papi, vrijeđanje osjećaja vjernika i jasan primjer kako oglašavanje može kršiti osnovna pravila poštovanja prema ljudima kako bi se provokacijama privukla pažnja', rekao je Lombardi u izjavi.

No nije Papa jedina meta nove kampanje. Na jednoj od fotomontaža u usta se ljube američki predsjednik Barrack Obama i njegov venezuelanski kolega Hugo Chavez, dok se na drugoj može vidjeti poljubac Obame i kineskog predsjednika Hua Jintaa.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene