Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatikan je napao novu kampanju tvrtke United colors of Benetton. Reklama se sastoji od fotomontaže koja prikazuje papu Benedikta XVI. kako ljubi imama. Reklama je osvanula u srijedu ujutro u Vatikanu, ali je uskoro uklonjena.


Kako prenosi Reuters, vatikanski je glasnogovornik Federico Lombardi upotrebu fotografije nazvao neprihvatljivom, naglasivši kako za to Vatikan nije dao dopuštenje.

Vezani članci Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih Kardinal Stanisław Dziwisz Najbliži suradnik Ivana Pavla II. optužen za zataškavanje seksualnog zlostavljanja: "Spreman sam surađivati"

'Ovo je težak nedostatak poštovanja prema Papi, vrijeđanje osjećaja vjernika i jasan primjer kako oglašavanje može kršiti osnovna pravila poštovanja prema ljudima kako bi se provokacijama privukla pažnja', rekao je Lombardi u izjavi.

No nije Papa jedina meta nove kampanje. Na jednoj od fotomontaža u usta se ljube američki predsjednik Barrack Obama i njegov venezuelanski kolega Hugo Chavez, dok se na drugoj može vidjeti poljubac Obame i kineskog predsjednika Hua Jintaa.