Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu.


Više od 250 gmazova, među kojima i zaštićeni gušteri, u subotu je pronađeno u četirima putnim torbama u amsterdamskoj zračnoj luci. Uhićena su trojica osumnjičenika koja su putovala u Španjolsku, priopćile su u ponedjeljak nizozemske vlasti.

Vezani članci Otkačeni psi Njihovi su psi potpuno otkačeni, ovi prizori uljepšat će vam dan Pčele Domišljate pčele oduševile gledatelje, tko bi znao da su tako snalažljive?

"Od 259 pronađenih životinja deset je uginulo", navedeno je u priopćenju sanitarnih vlasti i carine.

Trojica osumnjičenika, koji se još uvijek nalaze u pritvoru, španjolski su državljani koji su doputovali iz Meksika. Optuženi su za krijumčarenje i grubo postupanje sa životinjama, dodaje se u priopćenju.

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu, u Meksiku.

Pronađeni gmazovi su zaštićeni na temelju Konvencije o međunarodnoj trgovini divljim biljnim i životinjskim vrstama pred izumiranjem (CITES). Tržišna vrijednost zaplijenjenih životinja procijenjena je na 80.000 eura.  (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju