Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tako malo

Japanska metoda protiv lijenosti: Princip 1 minute – ovo će vas oduševiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ponekad s velikom voljom počinjemo raditi ono što smo zamislili, često odustanemo. No, postoji jedna japanska metoda temeljena na principu jedne minute pomoću koje duže možemo zadržati volju i interes.

Kada je vrijeme ograničeno jednim minutom, stvari ne izgledaju teško izvodljivima, a svakako, donose radost i zadovoljstvo, piše Atma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatno A mislili ste da je vaša mačka lijena.... Slika nije dostupna Hrvati-neradnici? Jesu li Hrvati doista lijen narod koji ne voli raditi?

Ponekad, s velikom voljom počinjemo i raditi ono što smo zamislili, ali vježbavši, recimo u teretani, tri dana tjedno nekoliko sati, ubrzo zanemarujemo vježbe na duže vrijeme. Zašto se ovo događa?

Postoji genijalna japanska metoda Kaizen, u koju je uvršten takozvani princip jedne minute. Bit ove metode sastoji se u tome da se čovjek bavi konkretnom stvari točno jednu minutu, ali iz dana u dan, u isto vrijeme.

Ljudi su stvoreni da budu lijeni

Jedna minuta – to je sasvim malo, samim time, lako izvedivo za svakog čovjeka. Lijenost ne stoji na vašem putu. Te iste radnje koji niste željeli obavljati pola sata, izmišljajući izgovore i opravdanja, s lakoćom ćete napraviti za jednu minutu.

A praveći male korake, postajete savršeni i postižete izvrsne rezultate. Pobjeđujete nesigurnost, oslobađate se osjećaja krivnje i bespomoćnosti, osjećate uspjeh i slobodu. Inspirirani osjećajem uspjeha, postupno povećavate jednominutne vježbe na petominutne i tako dalje. Zatim ćete neprimjetno stići do polusatnih vježbi. Napredak je očit!

Kaizen je nastao u Japanu, a ljudima zapadne kulture ova metoda se može činiti neefikasnom jer je na Zapadu utemeljeno vjerovanje da se bez mnogo truda ne mogu postići dobri rezultati. Ipak, veliki programi, oduzimajući mnogo snage i energije, mogu slomiti čovjeka i na kraju biti bez rezultata.

Kaizen princip odgovara svima i može biti primjenjiv u mnogim životnim sferama. Sve što vam treba je jedna minuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene