Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Staza smrti s 99 zavoja

VIDEO Pogledajte kuda se spustio samo u odijelu s kotačićima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski dizajner koji je izumio odijelo koje sadrži 31 kotačić i ekstremni sport koji je nazvao Buggy Rollin, spustio se niz cestu čak 99 zavoja po poznatoj kineskoj planini Tianmen.

42-godišnji Jean-Yves Blondeau, poznatiji pod imenom francuski 'Rollerman', u svojem se odijelu, koje pomalo nalikuje na ono Ironmana, spustio se strmom stazom napravljenoj na planini Tianmen koja je i inače poznata kao omiljeno mjesto ekstremnih sportaša. Spust je završio neozlijeđen i sretan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Serpentina na serpentini Pogledajte ovu stazu za utrke! Slika nije dostupna Staza smrti Stravično: Pogledajte kuda ova djeca putuju do škole!

>> Kinezi izgradili staklenu stazu na visini od 1.200 metara

>> Skydiver proletio kroz rupu u planini Tianmen

Blondeau inače, drži brzinski rekord u rolanju u ovom neobičnom odijelu - čak 116 kilometara na sat. Najzanimljivije od svega je to što tijekom spusta izmjenjuje sve moguće položaje jer odijelo ima kotačiće na svim dijelovima tijela.

Odijelo koje je pripremio za spust na planini Tianmen ukrasio je kineskim zmajem. Ima čak 32 kotačića, a sastoji se od 10 dijelova.

Staza po kojoj će se spustiti duga je tek 10,77 kilometara, no od starta do cilja je razlika u nadmosrkoj visini čak 1.000 metara. Ima čak 99 oštrih zavoja, a većina staze proteže se strmim liticama. Na jednom mjestu morat će uz pomoć 1,5 metara visoke rampe preskočiti procjep širok 3 metra.

'Ako ne bude išao dovoljno brzo, neće uspjeti preskočiti ovaj procjep', kazao je Li Shan, marketinški menadžer turističkog središta na planini Tianmen.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene