Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izum' australskog ugostitelja

Pogledajte kako izgleda simbol za najkorišteniju englesku riječ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski ugostitelj Paul Mathis izmislio je simbol za najkorišteniju englesku riječ, 'the', kako bi je ugradio u tipkovnice.

Mathisov simbol nastao je spajanjem slova T i h, izgleda kao ćirilićno slovo ć (Ћ), a neki ga zbog oblika zovu slavina.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

>> Piše li se Tjelovo ili Tijelovo?

Mathis je u razvoj novog slova uložio oko 75.000 australskih dolara. 'Riječ 'and' je tek peta najkorištenija riječ u engleskom jeziku, a ima svoj simbol. Nije li vrijeme da na isti način tretiramo i 'the'?', otkrio je Mathis svoj motiv u razgovoru za The Age. Mathis smatra da bi ugradnja novog simbola ubrzala pisanje, ali i sačuvala mjesto za znamenke tamo gdje je ono ograničeno, kao u slučaju društvene mreže Twitter.

'Je li to važno? Ne. Hoće li promijeniti svijet? Baš i ne. Ali, je li to nešto što bi ljudima moglo biti korisno? Mislim da jest', objašnjava Mathis. Tipkovnica s novim simbolom dostupna je u obliku aplikacije za Appleove i Android-uređaje. Što mislite o ovoj inicijativi? Koju biste hrvatsku riječ rado vidjeli u obliku simbola na tipkovnici? (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene