Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretila djeca

Pogledajte kako izgleda buduća generacija 'bullyja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad su ljudi s viškom kilograma bili iznimka i nerijetko meta viceva. No, vremena se mijenjaju, a gotovo cijeli Zapad bilježi porast težine, posebno kod mlađih generacija.

Brza hrana, sjedenje ispred televizora, mijenjanje sportskih aktivnosti igranjem igrica na kompjuteru, uzroci su drastičnom povećanju broja djece s prekomjernom tjelesnom težinom. U SAD-u to je već poprimilo razine epidemije, a ni Hrvatska ne zaostaje puno. Statistike pokazuju da su hrvatska djeca sada na šestom ili sedmom mjestu po prekomjernoj tjelesnoj težini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna roditelji ogorčeni Djed Božićnjak u Slavoniji "obradovao" 200-tinjak djece stripom eksplicitnog sadržaja: "Koji si pak ti? Izlazi iz mene" Sanja Musić Milanović svako treće dijete pretilo Prva dama upozorava na ozbiljan problem s kojim se suočavaju mladi: "Ako to ne zaustavimo, naša djeca bi mogla živjeti kraće nego mi"

Portal Dangerous Minds objavio je strip sljedeće generacije 'bullyja' ili zlostavljača u kojem su pretila i vitka, odnosno nekad poznata kao 'cool' djeca, zamijenila uloge. Kratki strip pokazuje kako će sljedeća generacija tinejdžera ismijavati vitku djecu.

'Čudak! Sigurno može vidjeti vlastita stopala'

'Ha-ha! Pogledajte novog klinca, indeks njegove tjelesne težine je ispod 95 posto!', kaže jedan učenik. 'Vjerojatno se bavi sportom i tim stvarima, umjesto da gleda televiziju i igra video igrice!', smije se pretila djevojčica. 'Kladim se, da kada pogleda dolje, može vidjeti vlastita stopala! Čudak!', ismijavaju ga kolege, dok on posramljeno gleda u pod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene