Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte kako danas izgleda legendarni David Morales

PR
PR
OVOG LJETA NASTUPA U 585 CLUBU NA BRAČU

Jedan od najatrakitvnjiih i napoznatijih svjetskih DJ-a David Morales ponovno ovog ljeta dolazi u Hrvatsku. Legenda plesne glazbe unatoč 55 godina izgleda privlačno. Na radost brojnih hrvatskih obožavatelja za sam kraj ljetne sezone 30. kolovoza nastupit će u bračkom 585 clubu.

David je poznat po sportskom životu i njezi vlastitog tijela što ga definitivno svrstava u sam vrh ljestvice najzgodnijih na svijetu. Više od tri desetljeća u vrhu glazbene scene Morales je dobro poznat domaćoj publici. Karijeru je počeo 80-ih u poznatim klubovima New Yorka, a putevi su mu se spojili i s house legendom Frankiem Knucklesom. U vrijeme kada je remix kultura počela rasti, Morales je postao jedna od prvih zvijezda Dj-inga. U svojoj biografiji ima upisano više od 500 suradnji s imenima kao što su Michael i Janet Jackson, Pet Shop Boys, U2, Whitney Houston i Jamiroquai. Vlasnik Grammyja za produkciju, kao i one za remiksiranje jedan je od najprestižnijih producenata house glazbe danas.

Propovjednik evanđelja house glazbe na plesnoj sceni širom svijeta rođen je 1961. u Brooklynu, New York City. Roditelji Moralesa stigli su iz Puerto Rica u siromašan Brooklyn gdje je mladi David teško odrastao. Napustio je školu nakon samo devet završenih razreda, a čak je i bio ranjen u nekoj pucnjavi. Da bi lakše preživljavao, David je radio kao kuhar i tako se uzdržavao te nadopunjavao svoju kolekciju ploča, koje je počeo skupljati već s 14 godina. Orijentiran na disco, radio je u poznatim klubovima poput Loft te Paradise Garage, a reputacija mu je rasla između kasnih 70’tih i ranih 80’tih do kada je nastupio u svim glavnim klubovima New Yorka.

PR PR

Njegovi se materijali danju nagomilavaju po radio postajama, a noću, isto tako u jednakoj mjeri po klubovima. Ime mu se našlo na pop ljestvici zahvaljujući ranom Def Mixu za Seala. Od tada počinje era suradnje sa svim glavnim pop zvijezdama kao što su Mariah Carey, Madonna, Michael Jackson, U2, Janet Jackson, Tina Turner i Björk. Remixirajući Mariah Carey, Arethu Franklin i Jocelyn Brown pokazao je kako zna tko su najveće dive u glazbenim krugovima. Slava raste i dostiže svoj vrhunac 1999. godine kada je Morales dobio Grammya za najboljeg remixera godine. Prestižna nagrada je označila njegov životni rad. Prešao je dug put od skromnih početaka kao DJ u svojoj sobi pa do danas. Sam je izjavio kako mu nitko ne može oduzeti to što voli raditi, a da se sav uspjeh nije desio, on bi i dalje bio mali skromni DJ u svojoj sobici.

Bol na Braču ponovno se vraća na listu najpoželjnijih destinacija zabave. Spektakularan program ispunjen kvalitetnim zvukom te vrhunskim performansima, uz najmoderniju svjetsku produkciju, najljepša su pozivnica brojnim posjetiteljima željnih nezaboravnih ljetnih pustolovina. U 585 clubu nastupaju i Black Coffee, Mahmut Orhan, Terry Francis, program Toolroom, legedarni DJ Pete Tong te još mnoga druga iznenađenja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene