Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sto godina od potonuća

Objavljene fascinantne podvodne slike Titanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeći mjesec je stota godišnjica katastrofalnog putovanja Titanica, 'nepotopivog' broda koji to nije bio.

Kako bi obilježio ovu važnu obljetnicu, časopis National Geographic objavljuje slike najveće rezolucije, Titanica na dnu Atlantskog oceana. Taj je brod ondje završio nakon što se 14. travnja sudario sa santom leda. Titanic je nakon sudara poslao poziv u pomoć, a prvi brod koji je stigao u pomoć bio je Carpathia.

Pročitajte i ovo Nestala podmornica u Atlantiku, ilustracija - 5 Sve zbog novca Uznemirujuća nova teorija o tome zašto je Titan implodirao: Kako bi uštedio, izvršni direktor napravio loš potez i još se s time šalio Istraga uzroka tragedije podmornice - 4 Poput horor-filma "Zamislite taj užas, strah i agoniju!" Putnici Titana znali su svoju sudbinu minutu prije nego što je plovilo puknulo poput balona: Stručnjak opisao stravične trenutke

Od 2.227 putnika i članova posade preživjelo je samo 706. Poginulo ili utopilo ih se 1.517, od toga 1.360 muškaraca i i 157 žena i djece. Među njima i 27 Hrvata. Potonuli Titanic pronašli su Robert Ballard i Jean – Luis Michel 1985. godine.

>> Konačno otkriven pravi uzrok potonuća Titanica!

Predviđa se da bi najpoznatija svjetska brodska olupina mogla, za otprilike dvadesetak godina, nepovratno nestati. Uzbunu su podigli podvodni istraživači koji su godinama redovno posjećivali ostatke čuvenog broda na dnu u kanadskim atlantskim vodama. Prilikom najnovije posjete, uočili su da se hrđa proširila i zahvatila mnogo veći postotak površine na metalnim dijelovima čuvenog putničkog parobroda potopljenog nakon udara u ledeni brijeg tijekom prvog putovanja.

Fotografije Titanica možete pogledati ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene