Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan fenomen

FOTO Misterij na Dinari: Planinare iznenadila neobična svjetlost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobična svjetlost iznenadila je skupinu planinara koji su ovaj vikend otišli na Dinaru.

Jozo Vitić i Ivan Zebić bili su među planinarima koji su se prošlog vikenda odvažili na uspon na Dinaru. Na njihovom putu prema planinarskom skloništu na nadmorskoj visini 1369 metara zatekli su neobičan prizor. Pred njima se nalazila udubina promjera oko pet i dubine do tri metra. Iako se iskusni planinari na ovako nešto ne bi ni osvrnuli, budući da su takve udubine normalan prizor u dalmatinskom kršu, ova je udubina ipak po nečemu bila specifična, piše Crometeo.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari

Neobična svjetlost

Naime, iz nje je dopirala nekakva svjetlost. Planinari su bili uvjereni da je tu rupu netko odabrao za logorovanje te da je izvor svjetlosti vatra ili neka lampa, no kako su se približili rupi ostali su zatečeni spoznajom da u rupi nema ničeg osim snijega.

>> Mještani u šoku: Ovca propala u rupu i nestala!

Rupa 'duže zadržava dnevnu svjetlost'?

'Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je 'rješenje' bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. S odmakom vremena svjetlost u njoj nije slabila. Snimio sam ovaj fenomen fotoaparatom, ali on je loše rezolucije i nije dovoljno dobro 'uhvatio' stvarno stanje koje u uživo bilo kudikamo izraženije. I nekoliko dana nakon što smo ga snimili, ovaj fenomen i dalje prepričavamo', rekao je Ivan Zebić, jedan od planinara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene