Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok se jedni pitaju što se točno svetkuje na današnji blagdan drugi se pitaju kako ime današnjeg blagdana točno piše - Tijelovo ili Tjelovo.


Mnoge vjernike, a i one manje vjernike često zanima što se točno svetkuje na današnji dan koji se još naziva i Svetkovina tijela i krvi Kristove. To smo pojasnili u jednom drugom članku, a ovdje ćemo se pozabaviti jezičnom stranom ovog blagdana.

Vezani članci Slika nije dostupna Danas se slavi jedna posebna uspomena Slika nije dostupna Idete na produženi vikend za Tijelovo? Oboružajte se strpljenjem...

Po raznim medijima, ali i stručnim stranicama  vjerskih udruga i organizacija nejasno je piše li se Tjelovo ili Tijelovo. Pa da pojasnimo - prema Hrvatskom jezičnom portalu i prema Hrvatskom jezičnom savjetniku ova se riječ piše sa i, tj. Tijelovo. Isto navodi i Rječnik hrvatskog jezika Vladimira Anića, tako da pokuša li vas netko ispraviti pri pisanju ove riječi slobodno ga uputite na ove izvore.

>> Što se slavi na blagdan Tijelovo?

Možda vam ova informacija i neće biti od presudne važnosti, ali eto, htjeli smo biti načisto sa svime, a ako vas zanima što se točno slavi na današnji dan pročitajte u našem članku koji vam donosi upravo to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook