Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok se jedni pitaju što se točno svetkuje na današnji blagdan drugi se pitaju kako ime današnjeg blagdana točno piše - Tijelovo ili Tjelovo.


Mnoge vjernike, a i one manje vjernike često zanima što se točno svetkuje na današnji dan koji se još naziva i Svetkovina tijela i krvi Kristove. To smo pojasnili u jednom drugom članku, a ovdje ćemo se pozabaviti jezičnom stranom ovog blagdana.

Vezani članci Ponovno je gužva u splitskoj trajektnoj luci 01 Dan obilježile velike gužve prema moru - tražila se karta više za otoke, uvedene i izvanredne linije trajekata: "Zaista je užitak vratiti se u staro normalno" Trgovina, ilustracija Za većinu je Tijelovo neradni dan, ali za vas smo provjerili radno vrijeme trgovina

Po raznim medijima, ali i stručnim stranicama  vjerskih udruga i organizacija nejasno je piše li se Tjelovo ili Tijelovo. Pa da pojasnimo - prema Hrvatskom jezičnom portalu i prema Hrvatskom jezičnom savjetniku ova se riječ piše sa i, tj. Tijelovo. Isto navodi i Rječnik hrvatskog jezika Vladimira Anića, tako da pokuša li vas netko ispraviti pri pisanju ove riječi slobodno ga uputite na ove izvore.

>> Što se slavi na blagdan Tijelovo?

Možda vam ova informacija i neće biti od presudne važnosti, ali eto, htjeli smo biti načisto sa svime, a ako vas zanima što se točno slavi na današnji dan pročitajte u našem članku koji vam donosi upravo to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook