Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želite nešto novo?

Pet valentinovskih klišeja: Hoćete li 'pasti' na njih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voljeli Valentinovo ili ne, neosporna je činjenica kako se o njemu sve više piše, a i trgovci sve zadovoljnije trljaju ruke.

Kad je riječ o Danu zaljubljenih, koji se svake godine obilježava 14. veljače, postoje oni koji ga vole i slave, no i oni koji ga s prijezirom odbacuju i ne žele čuti za njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlobnica iz Manchestera Kakav brutalan prekid na Dan zaljubljenih! Slika nije dostupna Humanitarni projekt Začudit će vas što za Valentinovo daruju u Vijetnamu...

>> 'Jednostavno 'volim te' znači više od novca'

Ukoliko pripadate u ovu prvu grupu, dakle onih koji svojim partnerima kupuju darove, iznenađuju ih večerama, darovanjem cvijeća i sličnim gestama, pripazite na nekoliko sitnica koje bi mogle biti veoma valentinovski važne. Ukratko - nemojte se služiti klišejima.

Donosimo 5 klišeja koje vam je možda bolje zaobići (pogotovo ako ste u vezi s partnerom koji je antivaletninovski raspoložen).

1. Crvene ruže? Ne, hvala!

Možda vam je bolje za Valentinovo zaobići kupovanje crvenih ruža. Nemamo ništa protiv tog divnog cvijeta, ali dajte si malo mašti na volju jer postoji široka lepeza ostalog cvijeća i boja. Ukoliko baš želite pokloniti ružu neka bude neke druge boje. Na primjer - bijele! A jeste li razmislili o tome da voljenu osobu iznenadite orhidejom? Razmislite malo. I nemojte cvijeće naručivati online. Potrudite se, posjetite cvjećarnicu, odlučite se za posebno cvijeće i budite - originalni.

2. Stol za dvoje? Ma šalite se!

Nema nikakvog razloga na planeti zemlji da za Valentinovo idete jesti u restoran. I to za stol za dvoje! Ne samo da restorani ubijaju romantiku i zaljubljeni jedino što tamo imaju je manjak privatnosti, već je i toliko nemaštovito rješenje da je sve od toga samo bolje. Evo jednog prijedloga prihvatljivo čak i za vaš džep. Ostanite kod kuće, naručite hranu ili još bolje - skuhajte je zajedno. A onda uz glazbu i svijeće uživajte u valentinovskom obroku i intimnim trenucima.



3. Čokolada - pa to su kalorije!

Jedni je vole, drugi ne. No, stoji činjenica kako je čokolada kalorična. I zašto baš nju pokloniti na Valentinovo. Jer je najjeftinije? Pa poklanjate je jedno drugom svakog dana. Možete za Dan zaljubljenih smisliti nešto originalnije. To može biti i jedan poseban, malo neobičniji poljubac.



4. Ljubavne poruke u 'cyber' prostoru

Ljubav bi trebala biti prepuna pažnje, brige, poštovanja i nadasve velikog truda kojeg partneri ulažu u svoju vezu. U sve navedeno se nikako ne uklapa poruka 'Volim te' poslana mailom, sms-om ili objavljena na Facebooku i drugim društvenim mrežama. Ako partner nije s vama, pošaljite mu jednu toplu čestitku poštom. Još bolje, sami je izradite. Uložite trud, a nemojte samo kupiti gotovu čestitku s već napisanom porukom. Svaki detalj je važan jer partneru koji obraća pažnju na detalje odašilje poruku koliko vam je do njega stalo.

5. Nemojte reći 'Volim te' ukoliko to zaista ne mislite


'Volim te' je fraza koja se često koristi bez nekog pokrića. Koriste je svi - i oni koji istinski vole, kao i njima čite suprotnosti. Nema zabrane na njezino korištenje. No, barem nemojte zapeti u njezinom korištenju u najvećoj noći klišeja - noći kad se slavi Valentinovo. Svoju ljubav partneru izjavitenoć prije - i sigurno ćete imati puno bolje Valentinovo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene