Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prednosti

Evo zašto je bolje biti samac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brak i životno partnerstvo imaju svoje prednosti, ali znanstvenici su pokazali da i biti samac ima dugačku listu prednosti.

Top pet prednosti koje imaju samci izdvojio je portal Business Insider

Pročitajte i ovo Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

1. Zdravo srce

U studiji koja je obuhvatila 9.000 ispitanika tijekom osam godina, zaključeno je da su od srčanih problema manje patili oni koji nikada nisu bili u braku.

Koga zanimaju samci?

2. Zdravo tijelo

Kada su istraživači promatrali 13.000 muškaraca i žena u dobi od 18 do 64 godine, otkrili su da su oni koji nikada nisu bili u braku, vježbali mnogo češće.

3. Imaju veće društvo

Pokazalo se da brak i životna zajednica često znače da se pažnja jedne osobe usmjerava na manji broj ljudi, obično one iz svoje obitelji, dok samci mnogo više njeguju prijateljstva izvan kruga svoje obitelji.

4. Ne pristaju na manje od onoga što misle da zaslužuju

Ljudi koji mogu prihvatiti činjenicu da su sami, neće pristati na to da budu nesretni u partnerstvu. Strah od toga da bi mogli ostati sami, često nagna ljude da pristanu na manje od onoga što misle da zaslužuju što ih kasnije čini nesretnima.

5. Samoća

Samoća ne znači usamljenost i često je pozitivno stanje. Samci mogu imati više vremena za samoću i njezine prednosti. Primjerice, kada smo sami sa sobom možemo stvarati bolja sjećanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene