Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijepe, ali ne i sigurne

Pet najopasnijih plaža na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pješčane plaže, tirkizno more i zelene palme magnet su za turiste, ali neke plaže su osim što su atraktivne i opasne za život.

1. Meksička plaža Zipolite - Plaža u državi Oaxaca na obali Pacifika raj je za hipije i one koji ne vole gužve. Pogled na pješčane plaže i kristalno more osvajaju turiste, no, veliki valovi ovu plažu čine jednom od najopasnijih. Zbog njih ni najiskusniji plivači ne mogu normalno plivati, a osim što se možete utopiti, valovi vas mogu baciti na velike stijene koje vire iz mora. Zbog morskih struja valovi su najopasniji između travnja i lipnja i tada je kupanje gotovo nemoguće.

Pročitajte i ovo Dron u zadnji trenutak izvukao kupače iz more (Foto: Profimedia) Vježba postala spašavanje Dramatično spašavanje: Dron u zadnji trenutak izvukao iscrpljene kupače iz mora Slika nije dostupna Hitna evakuacija Panika na plaži - Alarm je mogao značiti samo jedno!

2. Havajska plaža Hanakapiai - Zbog nedostatka većih grebeni jake morske struje nema što zaustaviti što je velika opasnost za plivače. 2008. godine na toj se plaži utopilo 82 ljudi. Opasnost postoji čak i ako idete samo umočiti stopala jer su valovi toliko veliki da vas mogu povući i odnijeti.

3. Brazilska plaža Boa Viagem - Nalazi se u gradu Reciferu, poznatom pod nazivom 'brazilska Venecija'. Ova gradska plaža jedna je od najposjećenijih na istočnoj obali Brazila, a nažalost je popularna i zbog niza napada morskih pasa. Otpadne vode i ribarski brodovi doveli su do uništenja morskih ekosustava zbog čega morskim psima nedostaje hrane pa su napadi na ljude sve češći.

4. Australska sjeverna i istočna plaža - Iako je poznata po lijepim plažama, Australija je poznata i zbog raznih opasnih životinja. Osim morskih pasa i opasnih morskih struja najveći rizik u australskim je i četvrtasta meduza. Ova meduza u sebi ima dovoljno otrova da ubije čak 60 ljudi, piše 24ur.com. Od 1954. zabilježeno je 5,568 smrtnih slučajeva zbog četvrtaste meduze. Najopasniji dio doba godine za kupanje zbog ovih meduza je od listopada do travnja.

5. Sjeverna plaža na Floridi 'Shired Island' - Ova plaža opasna je za zdravlje kupača zbog velikog onečišćenja koje prijeti njihovom zdravlju. Poznata je kao jedna od najzagađenijih američkih plaža s obzirom na visoku razinu bakterija. S kupanjem u zagađenoj vodi kupači se suočavaju s nizom rizika od infekcija dišnih puteva, želučanih porbelma, hepatitisa do bolesti kože i raznih drugih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene