Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Patka ili zec, zec ili patka? Niti jedno od toga?


Društvenim mrežama kola crno-bijeli crtež i izaziva rasprave - još uvijek i usprkos činjenici da je slika stara više od 100 godina.

Vezani članci Patka sa strelicom u glavi - 7 Patka strelicom propucana kroz glavu, tako je tjednima plivala u jezeru: "Ovo je nevjerojatno tužno i vrlo okrutno" Iluziju je osmislio Kokichi Sugihara (FOTO: Instagram/Screenshot) Ova genijalna iluzija će vam totalno ispobrkati mozgove, sretno vam s tumačenjem varke koju ćete upravo vidjetiOva optička iluzija u stvari otkriva kako radi nečiji mozak. Ovisno o tome što vidite ili što prvo vidite i koliko brzo ono drugo indikator je za kreativnost i brzinu razmišljanja. Iako je slika prvi put objavljena u njemačkom časopisu još 1892. godine, popularizirao ju je američki psiholog
Joseph Jastrow sedam godina kasnije. Sugerirao je da kreativniji ljudi puno brže uoče dvije životinje od onih manje kreativnih.

Testovi na djeci pokazali su pak da će za vrijeme Uskrsa mnogi prije vidjeti zeca, dok primjerice na jesen vide uglavnom patku.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju