Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S posvajanjima par Briggs ne planira stati, a posebno žele usvojiti još starije djece koja zbog bolesti ili invaliditeta nisu uspjela naći dom.


Jeane i Paul Briggs, par iz Falling Watersa u državi Virginiji, ima čak 34 djece; petero biološke te 29 posvojene.

Posljednjih 30 Briggsovi su posvajali siročad iz cijelog svijeta, a mnoga imaju invaliditet ili boluju od neizlječivih stanja, piše Daily Mail.

'Obožavam to. To je moja karijera. Tako govorim i djeci 'Vi ste zrak koji udišem i ja trebam taj kisik', kaže Jeane (58).

Brinuli su za djecu s rakom, dječjom paralizom, skoliozom, deformitetima, teškoćama u učenju i autizmom...

S posvajanjima ne planiraju stati, a posebno žele usvojiti još starije djece koja zbog bolesti ili invaliditeta nisu uspjela naći dom. Njihov sin Joseph sjeća se zlostavljanja koja je pretrpio u Ukrajini jer je rođen s rascjepom usne i nepca.

'Teško mi je vjerovati da me netko htio posvojiti. Ne mogu im se dovoljno odužiti. Volim ih do Mjeseca i natrag', kaže Joseph.

Vezani članci Djeca filmskih parova - 6 Konačno otkrili kako bi izgledala djeca Muldera i Scully, Rossa i Rachel... Na opasnom raskrižju postavljen znak Nakon objave na DNEVNIK.hr-u na opasno raskrižje postavili znak, a gradonačelnik zatražio uređenje pješačkog prijelaza

Oteta beba Hrvatice traži se i nakon 50 godina!

Prvo dijete koje su posvojili iz inozemstva bio je Abraham, slijepi dječak iz sirotišta u Meksiku koji je u dom Briggsovih došao 1985. Bez vida je ostao jer je pretučen.
Iako je brinuti za veliku obitelj vrlo skupo, Jeane je zahvalna onima koji joj pomažu. Paulu pomaže i poslodavac koji mu za svako usvojeno dijete daje 10.000 dolara. Zbog brojne obitelji morali su i nadograditi kuću, u kojoj trenutačno živi njih 26.

'Djeca su poseban dar, blagoslov. Ni jedno dijete ne bi trebalo osjetiti da je nepoželjno. Velika je radost imati ih i zaista mi dan nikada nije loš', kaže Jeane.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook