Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazala istraživanja

Ovo uništava brakove više nego nevjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno na 5 milijuna britanskih slučajeva razvoda pokazalo je zanimljivi trend.

Istraživači su došli do zaključka kako je nevjera sve manje glavni razlog razvoda, a primat je preuzelo 'nerazumno ponašanje' jednog od partnera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sudac u nevjerici Lažirao vlastitu otmicu: Htio je provesti noć s drugom ženom, sad će to morati dobro platiti policiji Vjenčano prstenje Mukotrpan put Provjerili smo u kojim se slučajevima može dobiti crkveno poništenje braka

Istraživanje se provodilo od 70-ih godina prošlog stoljeća, a pokazalo se kako razvedeni ljudi sve manje i manje navode nevjeru kao razlog prekida braka.

Tako se 70-ih 29% razvoda dogodilo zbog nevjere, no danas je nevjera uzrok samo 15% razvoda. 'Moderni' parovi kao razlog razvoda navode 'nerazumno ponašanje' partnera, koje čini glavni razlog čak 47% razvoda.

Neki primjeri nerazumnog ponašanja uključuju 'asocijalnog muža koji pokušava nametnuti krivnju ženi kada želi izaći van s prijateljicama' i slično, piše Guardian.

Ovo nije prvo takvo istraživanje. Istraživanje iz kolovoza 2013. otrkilo je kako se parovi razvode češće nakon ljetnih praznika svoje djece, te kako se parovi koji se često svađaju oko financija češće razvode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene