Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najzanimljiviji primjeri

Ovo su rekorderi iz Guinnessove knjige!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biti uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda jedno je od najvećih svjetskih priznanja.

Brojni entuzijasti diljem svijeta iz godine u godinu nadaju se da će biti uvršteni na sam vrh najistaknutijih osoba, a mi vam donosimo najzanimljivije primjere za ovu godinu. Najmanja žena, najveća irokeza, najdeblja sportašica…Ovo su samo neke od kategorija u Guinnessovoj knjizi rekorda za koje se svake godine bore tisuće entuzijasta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Farmer iz Etiopije VIDEO Stručnjaci provjeravaju: Ovaj čovjek tvrdi da ima 160 godina! Slika nije dostupna Čeka se potvrda Pisac i novinar postavili rekord u najdužem televizijskom intervjuu!

>> VIDEO: U spremniku punom leda ostao sat i 50 minuta

Fleksibilna bakica proglašena je najstarijom gimnastičarkom na svijetu, a ne planira prestati ni u 86. godini. A dok vlasnik najvećih bubnjeva na svijetu ponosno svira na svom omiljenom instrumentu, vlasnica najveće kolekcije Hello Kitty igračaka ne krije oduševljenje novom titulom. 'Prije su svi moji prijatelji i članovi obitelji mislili da sam luda što skupljam toliko Hello Kitty predmeta. No sada kada sam u Guinnessovoj knjizi rekorda konačno razumiju moju strast i znaju što mi uvijek mogu pokloniti za rođendan', rekla je Asako Kanda.


Egipćanin Mustafa Ismail odnedavno ima titulu čovjeka s najvećim bicepsima i tricepsima na svijetu. Ovaj stvarni ''Popaj'' neće stati na promjeru od 65 centimetara iako je njegova nadlaktica već sada veća od prosječne ljudske glave. 'Želim postići promjer od 76 centimetara! Oduvijek sam govorio da mi je san do zadnjeg dana biti u teretani', otkrio je Mustafa Ismail.

No osim titula najistaknutijih ljudi koje dodjeljuje svake godine, Guinnessova knjiga rekorda ovoga se puta pozabavila i tehnološkim napretkom. Dvodimenzionalni prikazi sadržaja knjige zasigurno će oduševiti ne samo djecu, već i odrasle. 'Guinness se konstantno razvija.

Ove godine pronašli smo način da našu knjigu pretvorimo u interaktivni sadržaj. Zahvaljujući aplikacijama, čitatelji sada mogu pomaziti najmanju čivavu na svijetu ili se fotografirati s najmanjim čovjekom na svijetu', rekao je glavni urednik Guinnessove knjige rekorda Craig Glenday. Guinness je ponovno oduševio sve generacije, a oni koji se žele sljedeće godine naći na ovim stranicama, morat će se itekako potruditi!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene