Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka ima priču...

Ovo su najčudnije grobnice na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada gradimo grobnicu svi se trudimo da izgleda lijepo i posebno, baš onako kako želimo jer je to naše vječno počivalište. Iako su na prvi pogled čudne, svaka od ovih grobnica je posebna na svoj način.

Donosimo vam osam stvarnih grobnica koje su u isto vrijeme tužne, lijepe, ali i jezive.

>> Metalni ukrasi na grobljima postali su prava rijetkost

Prozor u vječno počivalište


Florence Irene Ford preminula je u dobi od 10 godina 1871. godine. Njezina je majka bila toliko tužna da je za svoje dijete dala izraditi lijes i grobnicu sa staklenim prozorom kod glave. Pored grobnice su bile izrađene stepenice koje vode do prozora koji je bio prekriven metalnim vratima. Na taj je način majka mogla posjetiti svoje dijete kad god je htjela. 1950. godine stakleni su prozor prekrili betonom kako bi ga zaštitili od vandalizma, piše io9.


Mercedes

Mercedesova limuzina iz 1982. godine krasi grob jednog zaljubljenika u taj automobil. Naime, san Rayja Jr.-a bio je upravo taj limeni ljubimac, ali je, nažalost, preminuo 1981. godine pa je njegov bogati brat naručio 26 tona tešku skulpturu Mercedesa za svog brata. Ovaj tužni i dirljivi automobil nalazi se u Lindenu u New Yorku.


Posljednje parkiralište

Marija Ellis rođena je u New Jerseyju 1750. Godine. Umrla je sama 1828. godine, a pokopana je u šumi na mjestu gdje je danas parkiralište. Legenda kaže da ju je zaveo jedan kapetan koji je obećao da će se vratiti te da će je oženiti. Ona je, navodno, tu ostala i čekala njegov povratak. No, to se nije dogodilo. Njezino je tijelo sahranjeno u šumi koja je danas parkiralište.


Stolica za ljuljanje


Ruphus E. Chase je htio da ga se pokopa u stolici za ljuljanje što je dosta neobičan zahtjev. Jedno njegovo dijete je preminulo prije njega, a kada je on preminuo, voljeni su mu izradili grobnicu na kojoj je on pored djeteta sjedio u svojoj stolici za ljuljanje.


'Baby' stablo


U Indoneziji se najmlađi smrtni slučajevi sahranjuju u posebnoj stablo – grobnici. 'Baby stabla' su konačna odmorišta za dojenčad. Ako dijete umre prije nego mu počnu rasti zubi, majka ga zamota u krpu i napravi rupu u stablu u kojoj ga sahrani. Nakon toga dobro zapečati tu rupu. Lokalno stanovništvo otoka Tana Toraja vjeruje da stablo liječi i da ga dijete apsorbira pa zbog toga to i čine.


Spomenik za suprugu

Udovac Ivan Milbirn je 1930. sagradio spomenik u čast svoje supruge Sarah. Naime, nakon što je preminula, on je potrošio gotovo zadnji novčić na taj spomenik. U to su vrijeme građani bili bijesni zbog tako raskošnog spomenika koji se dizao usred velike depresije. Danas je taj spomenik prava turistička atrakcija.


Drugi dom


Kada je Jonathanova supruga Marija preminula, on je bio potpuno izvan sebe pa se preselio u grobnicu u kojoj je bio lijes njegove žene. Johnatan je unutrašnjosti dodao namještaj, peć na drva, slike i još mnogo toga. Oko 7.000 ljudi je samo u prvoj godini došlo vidjeti taj grob, a često su ga mogli vidjeti kako obraća voljenoj Mariji.


Žena stranac

Godine 1816. u Vriginiji mladi je par došao u restoran. Žena je bila bolesna, a lokalni su stanovnici vjerovali da je imala tifus. Kako joj se stanje pogoršalo, suprug je zatražio liječnika i pomoć od osoblja restorana. Njima je otkrio svoj identitet, ali ih je zamolio da nikad ne otkriju tko su on i njegova supruga bili. Kada je žena preminula, stanovnici su je pokopali, a na nadgrobnoj ploči su joj napisali 'žena stranac'.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška borba s koronavirusom Nadaju se da je najgore iza njih: "Nemojte još izlaziti i slaviti, ali vijesti su zasad dobre" Slika nije dostupna omikron Obaraju se rekordi sa svih strana: Zbog novog soja diljem svijeta značajno raste broj novozaraženih

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene